ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 4:00:57μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
08
Ιουλίου

Τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για τις ελληνικές προτάσεις

Συνεδριάζει μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα το Eurogroup προκειμένου να εξεταστούν οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης

ενώ παράλληλα κατατίθεται και το επίσημο αίτημα για πρόγραμμα βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Βοήθειας.


Σημειώνεται ότι οι προτάσεις θα πρέπει αρχικά να αξιολογηθούν από τα τεχνικά κλιμάκια του EuroWorking Group.


Υπενθυμίζεται ότι βάσει των τελευταίων εξελίξεων η ελληνική κυβέρνηση παρουσιάζει το κοινό έδαφος για συμφωνία, λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τις κοινές θέσεις των πολιτικών αρχηγών και τις προτάσεις των θεσμών.


Σήμερα Τετάρτη (8/7) συνέρχεται, με teleconference, το Eurogroup προκειμένου να εξετάσει το εν λόγω κοινό έδαφος.


Η πρόταση της ελληνικής πλευράς αφορά ρύθμιση μέχρι το τέλος του μήνα προκειμένου στο διάστημα αυτό να προετοιμαστεί η μεγάλη βιώσιμη συμφωνία.


Με ορίζοντα την Κυριακή η ελληνική κυβέρνηση μέσα σε βαρύ κλίμα αμφισβήτησης αιτείται για πρόγραμμα διάσωσης από τον ESM εντός της ημέρας, με περιθώριο να παρουσιάσει οριστικά στις Βρυξέλλες το πρόγραμμά της έως τις 8:30 το πρωί της Παρασκευής.


Τα μηνύματα όλων των Ευρωπαίων αξιωματούχων κατά τη χθεσινή ημέρα έδιναν τέλος χρόνου για τις συζητήσεις την Κυριακή.


Οι θεσμοί αναμένεται να εξετάσουν το ελληνικό αίτημα και το πρόγραμμα μέτρων, κάνοντας την εισήγησή τους στο Eurogroup, τη σύνοδο των 19 της ευρωζώνης και των 28 της ΕΕ, το Σαββατοκύριακο.

 

Η κυβέρνηση


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, είναι εφικτή πλέον μια βιώσιμη λύση και όλα θα κριθούν μέχρι το Σαββατοκύριακο.


Υπάρχουν ισχυρές αντιδράσεις από χώρες που από την αρχή ήταν αρνητικές σημειώνουν ωστόσο η Σύνοδος Κορυφής ενημερώθηκε χθες για την πρόταση που ουσιαστικά αποτελεί το «κοινό έδαφος» που λαμβάνει υπόψη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τις κοινές θέσεις των πολιτικών αρχηγών και τις προτάσεις των θεσμών.


Σύμφωνα με το Μαξίμου, σήμερα συζητείται η ελληνική πρόταση για πρόγραμμα δύο χρόνων με κοινές προαπαιτούμενες δράσεις, που δεν θα χρειάζεται κάθε τόσο να αλλάζουν ή να προστίθενται καινούργια, ενώ μπήκε στο τραπέζι το θέμα του χρέους, το αναπτυξιακό πακέτο και η χρηματοδότηση του προγράμματος.


Αντιθέτως, τονίζει το Μαξίμου, η πρόταση που απορρίφθηκε από το δημοψήφισμα προέβλεπε πακέτο προαπαιτουμένων για χρηματοδότηση μόλις 5 μηνών, νέα προαπαιτούμενα μετά, ενώ δεν υπήρχε καμιά πρόβλεψη για το χρέος.

 

 

πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστηκε 214 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα