ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021 - 2:30:52μ.μ.

banner468x60

10
Οκτωβρίου

Ακριβότερο κατά 13% φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης -Λόγω των αυξήσεων σε ΕΦΚ και ΦΠΑ

Κατηγορία Ενέργεια

Ακριβότερο κατά 13% το πετρέλαιο θέρμανσης θα πληρώσουν φέτος οι καταναλωτές για να ζεσταθούν, καθώς η τιμή διάθεσής του εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 0,95 λεπτά το λίτρο.

Παρά την εξοντωτική αύξηση την οποία καλούνται να πληρώσουν οι εξαθλιωμένοι καταναλωτές, τα δημόσια έσοδα δεν πρόκειται να αυξηθούν αφού η όποια αύξηση θα εξανεμιστεί από τη μείωση της κατανάλωσης, σημειώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΠΟΠΕΚ η τιμή διάθεσης θα διαμορφωθεί με βάση τις διεθνείς τιμές των τελευταίων ημερών του αργού (ΒΡΕΝΤ) και της συναλλαγματικής ισοτιμίας ευρώ – δολαρίου, σε συνδυασμό με την αύξηση του Ε.Φ.Κ από 230 < 280 το χιλιόλιτρο, και της αύξησης του Φ.Π.Α από 23 σε 24%, κατά μ.ο στα 0,95€ ανά λίτρο.

 

«Δυστυχώς για άλλη μία χρονιά καλούνται οι οικονομικά εξαθλιωμένοι καταναλωτές, να βάλουν βαθειά το χέρι στη άδεια τσέπη τους για να ζεσταθούν, αφού θα πληρώσουν ακριβότερα φέτος κατά 13% περίπου από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, που ξεκίνησε με την μέση τιμή στα 0,838 € το λίτρο και κατά 25% ακριβότερο από το τέλος της χειμερινής περιόδου που έκλεισε η μέση τιμή στα 0,764 € το λίτρο» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

Η θέση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ) επιβεβαιώνεται μονίμως, από τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, ότι παρά τις αυξήσεις των φόρων στα καύσιμα, τα δημόσια έσοδα δεν αυξάνονται, αφού η οποιαδήποτε αύξηση των φόρων εξαφανίζεται από την μείωση της ετήσιας κατανάλωσης.

 

Οπως επισημαίνεται, η αύξηση των δημοσίων εσόδων μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω του ελέγχου και την πάταξη της παράνομης διακίνησης πετρελαιοειδών και ενεργειακών προϊόντων σε όλα τα στάδια της διακίνησής τους.

 


Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 196 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα