ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020 - 3:08:57μ.μ.

banner468x60

19
Αυγούστου

Αύξηση του μεριδίου των ΑΠΕ και του φυσικού αερίου αναμένει η Κομισιόν στην Ε.Ε.

Κατηγορία Ενέργεια

Αυξημένη διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό ισοζύγιο αλλά και αύξηση της εξάρτησης της ΕΕ από τις εισαγωγές ενέργειας προβλέπει το βασικό σενάριο αναφοράς για την εξέλιξη της Ενέργειας, των Μεταφορών και της Εκπομπής Ρύπων στην ΕΕ ως το 2050, που δημοσιοποίησε χθες η Ευρωπαική Επιτροπή.

Το «Σενάριο Αναφοράς -2016 της ΕΕ», REF 2016 προβλέπει ότι το μείγμα ηλεκτροπαραγωγής της Ευρώπης θα αλλάξει σημαντικά προς όφελος των ΑΠΕ μέσα στα επόμενα χρόνια. Το φυσικό αέριο αναμένεται να διατηρήσει σημαντικό ρόλο στην ηλεκτροπαραγωγή ως το 2030, και μάλιστα θα αυξήσει το μερίδιό του σε σχέση με το 2015. Η συμμετοχή των άλλων ορυκτών καυσίμων θα μειωθεί, ενώ η παραγωγή των πυρηνικών σταθμών θα μείνει σταθερή.

 

Στον τομέα της ενεργειακής απόδοσης θα υπάρξουν σημαντικές βελτιώσεις, οι οποίες μέχρι το 2020 θα έχουν ως κινητήριο μοχλό τις σχετικές πολιτικές και οδηγίες της ΕΕ. Μετά το 2020 τα ηνία αναμένεται να αναλάβουν η αγορά και οι νέες τεχνολογίες. Ο ρυθμός αύξησης της πρωτογενούς ζήτησης ενέργειας και του ΑΕΠ θα συνεχίσουν να αποσυνδέονται μεταξύ τους, όπως επισημαίνει η Κομισιόν.

 

Σημαντική ανάπτυξη παρουσιάζουν οι μεταφορές, με τη μεγαλύτερη αύξηση να σημειώνεται την περίοδο 2010- 2030.

 

Η επενδυτική δαπάνη για ενεργειακά έργα θα αυξηθεί σημαντικά μέχρι το 2020, κυρίως χάρη στις ΑΠΕ και την ενεργειακή απόδοση. Το συνολικό κόστος της ενέργειας αυξάνει από 11,2% του ΑΕΠ της ΕΕ το 2015 σε 12,3% του ευρωπαικού ΑΕΠ το 2020, μία εξέλιξη στην οποία αναμένεται να παίξει ρόλο η αύξηση των τιμών των ορυκτών καυσίμων τα επόμενα χρόνια.

 

 

πηγή: energypress.gr

Διαβάστηκε 165 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα