ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 8:13:32π.μ.
28
Ιανουαρίου

ΔΕΔΔΗΕ: Κοινό όραμα για τη μετάβαση σε μια σύγχρονη και ψηφιακά εκσυγχρονισμένη ενεργειακή αγορά

Κατηγορία Ενέργεια

Την ανάγκη ανάπτυξης ενός κοινού οράματος από τους Διαχειριστές Συστημάτων Μεταφοράς (ΤSOs) και τους Διαχειριστές Συστημάτων Διανομής Ηλεκτρικής ενέργειας (DSOs)

με στόχο την επιτυχημένη μετάβαση στο νέο σύγχρονο μοντέλο αγοράς υπογράμμισε ο κ. Αναστάσιος Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, στο πλαίσιο της έκτης συνάντησης και workshop που πραγματοποίησε η SEERC (South East European Regional Council) του Διεθνούς Συμβουλίου Μεγάλων Ηλεκτρικών Δικτύων (CIGRE) στα κεντρικά γραφεία της Εταιρίας.

 

Ο κ. Μάνος αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ΤSOs και οι DSOs από την ενεργειακή μετάβαση και τόνισε ότι ο ΔΕΔΔΗΕ θα συνεχίσει και θα επεκτείνει τη συνεργασία του με τον ΑΔΜΗΕ σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με κύριο στόχο την υιοθέτηση στα Δίκτυα ψηφιακών τεχνολογιών που παρέχουν νέες δυνατότητες για ανάπτυξη και καινοτομία.


Το Διεθνές Συμβούλιο Μεγάλων Ηλεκτρικών Δικτύων (CIGRE) ιδρύθηκε το 1921 με έδρα το Παρίσι, έχει 60 Εθνικές Επιτροπές σε αντίστοιχες χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο με 8.500 ατομικά και 1.300 συλλογικά μέλη (Εταιρίες και Πανεπιστήμια).

 

Η περιφερειακή οργάνωση CIGRE SEERC, έχει μέλη τις Εθνικές Επιτροπές της CIGRE χωρών που ανήκουν στον νότιο ανατολικό Ευρωπαϊκό χώρο (SEERC, South East European Regional Council). Το SEERC διοργανώνει ένα μεγάλο επιστημονικό συνέδριο τον Ιούνιο των ζυγών ετών σε κάποια πόλη της ευρύτερης περιοχής, όπως το επόμενο συνέδριο που θα γίνει στην Βιέννη της Αυστρίας από 16 έως 19 Ιουνίου 2020. Στο πλαίσιο αυτό, γίνονται επιστημονικές εκδηλώσεις προετοιμασίας των εκάστοτε συνεδρίων, όπως η πρόσφατη συνάντηση που διοργανώθηκε με επιτυχία στην Αθήνα στις 23 και 24 Ιανουαρίου 2020 με συμμετοχή 40 εκπροσώπων από 11 χώρες.


Ο ΔΕΔΔΗΕ είναι συλλογικό μέλος της CIGRE και συμμετέχει ενεργά με επιστημονικές εργασίες και παρουσιάσεις των στελεχών του.

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 469 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα