ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 - 12:50:58μ.μ.

banner468x60

10
Μαΐου

ΔΕΔΔΗΕ: Κατασκευή υποσταθμού στην πόλη της Ρόδου για να διασφαλιστεί η ομαλή ηλεκτροδότηση

Κατηγορία Ενέργεια

Η κατασκευή υποσταθμού εντός της πόλης της Ρόδου θα διασφαλίσει την ομαλή ηλεκτροδότηση σημειώνει ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) στο πόρισμά του για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο νησί τον περασμένο Μάρτιο.

Ο ΔΕΔΔΗΕ τονίζει ότι έχουν δρομολογηθεί συντονισμένες ενέργειες μεταξύ των υπηρεσιών της ΔΕΗ/Παραγωγής και του ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να αποκλειστεί η εμφάνιση παρόμοιων φαινομένων στο ηλεκτρικό σύστημα της Ρόδου. Τα κυριότερα συμπεράσματα της επιτροπής που συνέταξε μετά από τη συλλογή των στοιχείων, το πόρισμα, είναι:

 

Οι κοινές συνθήκες όλων των διακοπών ήταν η λειτουργία του συστήματος σε χαμηλή ζήτηση σε συνδυασμό με υψηλά επίπεδα αέργου ισχύος που εμφανίστηκαν στο δίκτυο. Αυτές οι συνθήκες λειτουργίας, δηλαδή η εμφάνιση τόσο υψηλών επιπέδων αέργου ισχύος σε ένα μικρό αυτόνομο σύστημα με ένα μοναδικό σταθμό παραγωγής, όπως αυτό της νήσου Ρόδου, είναι εξαιρετικά σπάνιες διεθνώς. Η εν λόγω αύξηση της αέργου ισχύος στο δίκτυο προέκυψε μετά την επιβεβλημένη αναβάθμιση του δικτύου μεταφοράς από τα 66 kV στα 150 kV, η οποία ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2015, και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τεχνική αδυναμία του ηλεκτρικού δικτύου ή του σταθμού παραγωγής της Ρόδου.


Σε όλα τα συμβάντα, η συνολική ανάγκη απορρόφησης αέργου ισχύος ήταν μέσα στις δυνατότητες των μονάδων παραγωγής του ΑΗΣ Ρόδου, που βρίσκονταν σε λειτουργία και εντός των προβλέψεων του Κώδικα Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών.


Επιβεβαιώθηκε ότι η ασφαλής λειτουργία του συστήματος Ρόδου από πλευράς ευστάθειας τάσεως μπορεί να εξασφαλιστεί με την απορρόφηση αέργου ισχύος από τις γεννήτριες του σταθμού παραγωγής που είναι σε λειτουργία, εφόσον όλες λειτουργούν με αυτόματη ρύθμιση τάσεως, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα πως δεν απαιτείται λειτουργία επιπλέον μονάδων για την απορρόφηση αέργου ισχύος και ως εκ τούτου δεν προκαλείται μεταβολή της οικονομικής λειτουργίας του ΑΗΣ Ρόδου.


Ως προς τη λειτουργία των ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) και συγκεκριμένα των Αιολικών Πάρκων, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία των τριών διακοπών, δεν προκύπτει οποιαδήποτε αρνητικά συνεισφορά τους στα συμβάντα.

 


Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 150 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα