ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:48:55π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
29
Ιουνίου

EIA: Πιο κατάλληλο για την Ευρώπη το αμερικανικό LNG

Κατηγορία Ενέργεια

Οι αμερικανικές εξαγωγές LNG προς την Ευρώπη έχουν νόημα εφόσον οι σταθμοί υγροποίησης βρίσκονται στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ, δήλωσε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ενεργειακών Πληροφοριών (ΕΙΑ) της χώρας, Άνταμ Σιεμίνσκι, στο ρωσικό Sputnik.

Όπως τόνισε, το ενδιαφέρον τους για εισαγωγές έχουν εκφράσει κράτη όπως η Βραζιλία και η Χιλή. Επίσης, υπάρχει ενδιαφέρον από ασιατικές χώρες και ευρωπαϊκές, αλλά οι εξαγωγές προς την Ευρώπη έχουν περισσότερο νόημα.

 

Την ίδια στιγμή, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ), παρατηρεί σε πρόσφατη έκθεσή του ότι υπάρχει ασθενής ζήτηση για LNG διεθνώς, αλλά η παραγωγή συνεχίζει να αυξάνεται. Η ζήτηση επιβραδύνθηκε στο 1,5% πέρυσι, οπότε η νέα παραγωγή θα πιέσει ακόμα περισσότερο τις τιμές στην αγορά.

 

Από την πλευρά της, η Fitch ανέφερε ότι η Ευρώπη ίσως γίνει πιο ελκυστική αγορά για το αμερικανικό αέριο από ότι η Ασία λόγω του χαμηλότερου κόστους μεταφοράς.

 

 

Πηγή: energypress.gr

Διαβάστηκε 159 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα