ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 16 Οκτωμβρίου 2021 - 6:19:43μ.μ.

banner468x60

21
Ιουνίου

ΕΛΠΕ: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις Δημοσίου - Λάτση

Κατηγορία Ενέργεια

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Δημοσίου και της Paneuropean του ομίλου Λάτση, βασικού μετόχου (45,4%) των Ελληνικών Πετρελαίων, εν όψει της γενικής συνέλευσης των μετόχων την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι η ετήσια συνέλευση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 24 Μαΐου. Αναβλήθηκε, όμως, για την προσεχή Παρασκευή ύστερα από αίτημα της Paneuropean, η οποία επικαλέστηκε το γεγονός ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις με το Δημόσιο. Αντικείμενο των συζητήσεων, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, αποτελεί η κατανομή των θέσεων στη διοίκηση του ομίλου.

 

Πληροφορίες από πηγές της εταιρείας χθες, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την είσοδο της κινεζικής State Grid στον ΑΔΜΗΕ, ανέφεραν ότι το θέμα δεν έχει κλείσει, ενώ από την πλευρά του Υπουργείου Περιβάλλοντος αναφέρθηκε ότι θα γίνουν κάποιες αλλαγές στη διοίκηση.

 

Σημειώνεται ότι στις 6 Ιουλίου θα γίνει νέα έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων των ΕΛΠΕ για να εγκριθεί η σύναψη συμφωνίας με το Δημόσιο για την πώληση του 66 % του ΔΕΣΦΑ, στον οποίο τα ΕΛΠΕ ελέγχουν το 35%. Θα προηγηθεί ανεξάρτητη αποτίμηση της εταιρείας, η οποία θα υποβληθεί στους μετόχους των ΕΛΠΕ, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις, όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, που αναμένεται να προκηρυχθεί άμεσα. Πηγές των ΕΛΠΕ προεξοφλούσαν χθες ότι θα υπάρξει ενδιαφέρον και ότι ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί.

 

Στο ίδιο πλαίσιο, πηγές της ΔΕΠΑ ανέφεραν ότι αναμένεται συμφωνία για εξαγορά μειοψηφικού ποσοστού σε εταιρεία προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας. Η ΔΕΠΑ, όπως είναι γνωστό, ανήκει κατά 35% στον όμιλο ΕΛΠΕ, που ήδη δραστηριοποιείται στην προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της Elpedison.

 

Παράλληλα, προχωρά το έργο του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου. Σύμφωνα με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα, οι κατασκευαστικές εργασίες θα αρχίσουν το 2018.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 431 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα