ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 10:29:35μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
21
Ιουνίου

Επίσημα πλέον στη State Grid το 24% του ΑΔΜΗΕ- Επεσαν οι υπογραφές

Κατηγορία Ενέργεια

Και επίσημα πέρασε πλέον στην κινεζική State Grid το 24% του ΑΔΜΗΕ μετά την τελετή υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ των εκπροσώπων της εταιρείας και της ΔΕΗ.

Κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μουσείο Μπενάκη υπογράφηκε η σύμβαση για την πώληση του 24% του Διαχειριστή από τη ΔΕΗ στην κινεζική State Grid αλλά και μεταξύ των μετόχων του Διαχειριστή, δηλαδή των ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ, της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών και των Κινέζων.

 

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης εξέφρασε τη βεβαιότητα για αρμονική συνεργασία με την State Grid, προς όφελος των χρηστών του συστήματος. Επιπλέον περιέγραψε τρεις βασικές προκλήσεις για τον ΑΔΜΗΕ:

  • Η διασύνδεση των νησιών η οποία θα επιτρέψει και την μείωση των χρεώσεων για τους καταναλωτές
  • Η αύξηση της συμμετοχής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του φυσικού αερίου
  • Η ανάδειξη της Ελλάδας σε κύριο κόμβο διαμετακόμισης ενέργειας στη ΝΑ Ευρώπη.


Στην ίδια εκδήλωση ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Cao Wenqi, ανήγγειλε την απευθείας αεροπορική διασύνδεση της Αθήνας με το Πεκίνο από τον προσεχή Νοέμβριο ενώ ο πρόεδρος της State Grid Corporation of China, Shu Yinbiao, χαρακτήρισε το ελληνικό ως κομβικό δίκτυο διασύνδεσης Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής. Τόνισε δε ότι η εταιρεία είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση κοινής ωφέλειας στον κόσμο και η δεύτερη ανάμεσα στις 500 μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου με 300 δισ. δολάρια έσοδα το 2016 και 1,1 δισ. πελάτες.

 

Τη διαβεβαίωση ότι η ΔΕΗ θα αντιμετωπίσει τις οικονομικές συνέπειες που προκύπτουν από τον διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ παρέσχε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία και την ικανοποίησή του για την παρουσία της State Grid στον ΑΔΜΗΕ η οποία,όπως είπε,δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου αλλά διαθέτει και την πλέον προηγμένη τεχνολογία.

 

Ο Ιάσων Ρουσόπουλος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συμμετοχών που είναι εισηγμένη από χθες στο χρηματιστήριο αναφέρθηκε στην προσπάθεια για διατήρηση του ΑΔΜΗΕ υπό δημόσιο έλεγχο ενώ ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό, την κυβέρνηση και τον υπουργό Ενέργειας που του ζήτησαν, όπως είπε, να συνδράμει στη νέα εποχή του ΑΔΜΗΕ. «Θα δώσουμε, τόνισε, παράδειγμα αποδοτικής συνεργασίας στο ανώτατο διοικητικό επίπεδο συγκριτικά με συγκρότηση διοικητικής ομάδας στην οποία θα μετέχουν τα στελέχη της State Grid».

 

Στην τελετή παραβρέθηκαν, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, οι γενικοί γραμματείς του ΥΠΕΝ, Μιχάλης Βερροιόπουλος, Ρένα Κλαμπατσέα και Χριστίνα Μπαριτάκη, ο ειδικός γραμματέας Υδάτων, Ιάκωβος Γκανούλης, εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της StateGrid International Development, Hu Yuhai, καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και εταίροι της αγοράς.


πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 458 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα