×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
Εκτύπωση αυτής της σελίδας
27
Οκτωβρίου

Έρχονται εξελίξεις στα φωτοβολταϊκά της Ισπανίας

Κατηγορία Ενέργεια

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ισπανία και ο σχηματισμός νέας κυβέρνησης μετά από ένα χρόνο αστάθειας ενδέχεται να ανοίξουν το δρόμο για αλλαγές στον ενεργειακό τομέα, γεγονός που σύμφωνα με το pv-tech.org, σημαίνει πως πιθανώς θα υπάρξουν αλλαγές και στις πολιτικές για τα φωτοβολταϊκά.

Βάσει των πληροφοριών, η νέα κυβέρνηση μειοψηφίας αναμένεται να προβεί σε σειρά διαγωνισμών για μερικά γιγαβάτ ισχύος, ενώ είναι πιθανό να απομακρύνει και τον λεγόμενο "ηλιακό φόρο" από την αυτοπαραγωγή με φωτοβολταϊκά.

 

Βάσει των μέχρι τώρα ανακοινώσεων, πριν τα τέλη του έτους αναμένεται η διεξαγωγή ενός πρώτου διαγωνισμού με την ισχύ να αναμένεται στο 1 γιγαβάτ, ενώ θα ακολουθήσουν δύο διαγωνισμοί του χρόνου με άλλα 1-2 γιγαβάτ.

 

Επίσης, γίνεται λόγος για το χαρακτήρα που θα έχουν οι διαγωνισμοί, καθώς υπάρχει η εκτίμηση πως θα είναι τεχνολογικά ουδέτεροι, γεγονός που προβλέπεται να ενισχύσει τα μεγάλα έργα στα ηπειρωτικά της χώρας, εν αντιθέσει με έργα στα νησιά ή με βάση διαφορετικές τεχνολογίες. Για τον λόγο αυτό, οι μικρομεσαίοι παραγωγοί και οι σχετικοί σύνδεσμοι έχουν εκφράσει την ανησυχία τους και ζητούν μερίδιο τουλάχιστον 20% στην κατηγορία έργων κάτω των 10 μεγαβάτ.

 

Τέλος, η φορολογία στην αυτοπαραγωγή αναμένεται να εξεταστεί μόλις οριστεί νέος υπουργός Ενέργειας στη χώρα.

 

 

Πηγή: energypress.gr

Διαβάστηκε 262 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)