ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 9:53:14π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
31
Ιανουαρίου

Γαλλία: Οι απεργιακές κινητοποιήσεις μείωσαν την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

Κατηγορία Ενέργεια

Η απεργία εργαζομένων στον τομέα ηλεκτροδότησης και φυσικού αερίου στη Γαλλία μείωσε την παραγωγή ενέργειας σε πυρηνικά και υδροηλεκτρικά εργοστάσια κατά 4 γιγαβατώρες (GW) σχεδόν, είπαν χθες ο φορέας λειτουργίας του γαλλικού δικτύου RTE και η κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού της Γαλλίας EDF.

Ο RTE έγραψε στην ιστοσελίδα του ότι οι απρόβλεπτες διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω της απεργίας μείωσαν την παραγωγή σε 8 από τους 58 πυρηνικούς σταθμούς της Γαλλίας, ενώ η EDF έγραψε στη δική της ιστοσελίδα ότι η απεργία μείωσε την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας κατά 656 μεγαβατώρες (MW).

 

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο φορέας RTE πρόσθεσε ότι οι 8 πυρηνικοί σταθμοί αναμένεται να επανέλθουν σε πλήρη λειτουργία μέχρι σήμερα το βράδυ.

 

Τα σωματεία των εργαζομένων στον τομέα της ενέργειας της Γαλλίας οδηγήθηκαν σε απεργία σε διαμαρτυρία για το πάγωμα προσλήψεων για το 2017, είπε η ένωση CGT σε δήλωσή της νωρίτερα χθες.

 


Πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 282 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα