ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 5:56:39μ.μ.
03
Μαρτίου

Η σημασία της Ελλάδος στον ενεργειακό χάρτη σε Συνέδριο στο Τελ Αβίβ‎

Κατηγορία Ενέργεια

Η ανατολική Μεσόγειος, οι ενεργειακές εξελίξεις στην περιοχή και ο ρόλος της Ελλάδος, συζητήθηκαν στο συνέδριο που έλαβε χώρα στο Τελ Αβίβ την Τρίτη, 1 Μαρτίου, με θέμα "Greece's Strategic Role in the Eastern Mediterranean", με σημαντικές συμμετοχές από Ελλάδα και Ισραήλ.

Διοργανωτές του συνεδρίου, το γνωστό think-tank στρατηγικής ανάλυσης, Begin-Sadat Center for Strategic Studies (BESA) του Bar-Ilan University, με το Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών και το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Ενέργεια του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

 

To συνέδριο πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια των επαφών αντιπροσωπειών και κυβερνητικών στελεχών στις 26 Φεβρουαρίου 2016 στο Τελ Αβίβ. Τα ζητήματα ενεργειακής ασφάλειας ήταν και αυτή τη φορά στο επίκεντρο.

 

Στη σημασία της ελληνο-ισραηλινής προσέγγισης αναφέρθηκε o διευθυντής του BESA Center, καθηγητής Efraim Inbar, ενώ το ρόλο της Ελλάδας στην ενεργειακή ασφάλεια της ΝΑ Ευρώπης και της ευρύτερης περιοχής, ανέλυσε ο διευθυντής του Προγράμματος στην Ενέργεια και καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Νικόλαος Φαραντούρης. Τα θέματα της ενεργειακής ασφάλειας και συνεργασίας σε πολιτικό, οικονομικό και θεσμικό/ρυθμιστικό επίπεδο είναι ψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών μεταξύ Ελλάδος - Ισραήλ - Κύπρου και, τελευταία, και της Αιγύπτου, και αυτό έγινε εμφανές από την κάλυψη στον ισραηλινό τύπο μιας ακαδημαϊκής-επιστημονικής εκδήλωσης με προφανείς όμως στρατηγικές και πολιτικο-οικονομικες προεκτάσεις. Παρεμβάσεις έγιναν από στελέχη επιχειρήσεων, την ισραηλινή εταιρεία υδρογονανθράκων Delek, τη δημόσια διοίκηση, εθνικές  αντιπροσωπείες κλπ.

 

 

πηγή: energypress.gr

Διαβάστηκε 168 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα