ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 - 12:25:11μ.μ.

banner468x60

14
Απριλίου

IEA: Το «πάγωμα» της παραγωγής θα έχει περιορισμένη επίπτωση στην παγκόσμια προσφορά

Κατηγορία Ενέργεια

Οι παγκόσμιες αγορές πετρελαίου θα "κινηθούν πιο κοντά στην ισορροπία" το β' εξάμηνο του 2016, καθώς οι χαμηλότερες τιμές επιβαρύνουν την πλευρά της παραγωγής, εκτιμά ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (IEA).

 

Το παγκόσμιο πλεόνασμα θα συρρικνωθεί στα 200.000 βαρέλια την ημέρα το β' εξάμηνο του έτους, από 1,5 εκατ. στο α' εξάμηνο, αναφέρει η Οργανισμός στην έκθεσή του.

 

Η παραγωγή εκτός του ΟΠΕΚ αναμένεται να υποχωρήσει το περισσότερο από το 1992 καθώς η σχιστολιθική παραγωγή κλονίζεται από τις χαμηλές τιμές. Την ίδια στιγμή η προσπάθεια του Ιράν να αποκαταστήσει τις εξαγωγές συναντά εμπόδια ακόμα και μετά την άρση των δυτικών κυρώσεων, αναφέρει ο IEA.

 

"Υπάρχουν σημάδια ότι η πολυαναμενόμενη πτώση στην παραγωγή από τις ΗΠΑ έχει αρχίσει να επιταχύνεται", σημειώνεται στην έκθεση.

 

Οι τιμές του αργού, οι οποίες διολίσθησαν σε χαμηλά 12 ετών τον Ιανουάριο, έχουν αυξηθεί 30% τους τελευταίους δύο μήνες καθώς ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία συνεργάζονται σε ένα σχέδιο για τον περιορισμό της παραγωγής. Ο IEA σημειώνει πάντως ότι χωρίς κάποια πρόταση για μείωση της παραγωγής, ο πραγματικός αντίκτυπος της συμφωνίας -η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί την Κυριακή στην Ντόχα του Κατάρα- θα είναι μικρός.

 

"Μια πιθανή συμφωνία δεν αναμένεται να έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στο παγκόσμιο ισοζύγιο προσφοράς – ζήτησης το α΄ εξάμηνο του έτους", αναφέρει η έκθεση και προσθέτει ότι ήδη "η παραγωγή της Σαουδική Αραβίας και της Ρωσίας είναι κοντά ή σε επίπεδα ρεκόρ".

 

Πηγή: energypress.gr

Διαβάστηκε 99 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα