ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 - 11:29:17π.μ.

banner468x60

29
Απριλίου

Κανιέτε: Η ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας χρειάζεται περίπου 200 δισ. πρόσθετες επενδύσεις

Κατηγορία Ενέργεια

Το σχέδιο Γιούνκερ μετριάζει την “ύφεση” στη χρηματοδότηση της ενέργειας και του περιβάλλοντος, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα ενέργειας και κλιματικής δράσης, Μιγκέλ Αριάς Κανιέτε.

Σε φόρουμ που διοργανώθηκε από την EFE, που συνεργάζεται με την EurActiv, ο Ευρωπαίος επίτροπος εξήγησε ότι υπήρξε μια μείωση κατά 15% των επενδύσεων σε σχέση με το 2007, με το 75% της πτώσης να συμβαίνει στη Γαλλία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

 

Στην εκδήλωση, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Κανιέτε παρουσίασε δύο πυλώνες πολιτικής για την ενέργεια και το περιβάλλον της ΕΕ, καθώς και τις επενδυτικές τους ανάγκες.

 

Το σχέδιο Juncker, αξίας περίπου 315 δισ. ευρώ, έχει ως στόχο να προωθήσει αλλαγές στον τομέα της ενέργειας και της περιβαλλοντικής πολιτικής με στόχο την προώθηση των επενδύσεων και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Περίπου 240 δισ. προορίζονται για τις υποδομές και το υπόλοιπο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

Ο Επίτροπος είπε ότι οι ανάγκες στις επενδύσεις δεν μπορούν να ικανοποιηθούν “μόνο με δημόσιο χρήμα”. Επίσης, τόνισε ότι 165 συμβάσεις έχουν ήδη διευθετηθεί με τις τράπεζες σε ολόκληρη την ΕΕ και θα στηρίξουν 135.000 εταιρείες, δημιουργώντας ένα «επενδυτικό παράθυρο για έργα σε 25 κράτη-μέλη».

 

Πρόσθεσε επίσης ότι η ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας χρειάζεται περίπου 200 δισ. ευρώ πρόσθετες επενδύσεις που δεν έχουν ακόμη εξασφαλιστεί με την «κατακερματισμένη» αγορά της ΕΕ, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ενσωμάτωση των ΑΠΕ.

 

Ο Cañete τόνισε ότι υπάρχουν “πάρα πολλές αγορές ενέργειας” και ότι υπάρχει ανάγκη για τη δημιουργία ενός “μηχανισμού για τα επόμενα χρόνια”.

 

Τέλος επεσήμανε ότι η Ισπανία παραμένει δικαιούχος των διαρθρωτικών ταμείων και ότι το “κύριο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας” στη χώρα είναι η έλλειψη της διασυνδεσιμότητας, καθώς δεν υπάρχει υποδομή για την εξαγωγή της πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας σε γειτονικές χώρες.

 

 

Πηγή: energypress.gr

Διαβάστηκε 81 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα