ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 3:16:13μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
15
Μαρτίου

Μειώνεται κατά 50% το κόστος σύνδεσης με το φυσικό αέριο

Κατηγορία Ενέργεια

Πρόγραμμα κινήτρων για νέες συνδέσεις νοικοκυριών με το δίκτυο φυσικού αερίου θέτει σε εφαρμογή η Εταιρία Διανομής Αερίου Αττικής.

Η ΕΔΑ Αττικής που προέκυψε ως εταιρία μετά την απόσχιση της από την ΕΠΑ, στο πλαίσιο του νέου ρυθμιστικού πλαισίου για την απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου, έχει θέσει ως στόχο τις 12.000 νέες συνδέσεις εντός του χρόνου με το δίκτυο της.

 

Η ΕΔΑ Αττικής αναλαμβάνει να λειτουργεί, να συντηρεί και να αναπτύσσει το δίκτυο διανομής στην Αττική, εστιάζοντας στην αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου και την ανάπτυξη της αγοράς.

 

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για ενίσχυση της διείσδυσης του φυσικού αερίου στο λεκανοπέδιο και την πρόσβαση ολοένα και περισσότερων κατοίκων στο δίκτυο διανομής, η ΕΔΑ Αττικής έχει σχεδιάσει ένα δυναμικό πλάνο ανάπτυξης που περιλαμβάνει επενδύσεις 67 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη δικτύων και την παροχή κινήτρων σύνδεσης σε βάθος 5ετίας, ανάπτυξη 100χλμ. δικτύου και τεχνικών έργων σε όλο το λεκανοπέδιο, διεύρυνση και ισχυροποίηση του δικτύου εξουσιοδοτημένων συνεργατών σε κάθε περιοχή της Αττικής και την ανάπτυξη σύγχρονων και καινοτόμων πρακτικών και υπηρεσιών για τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των χρηστών του δικτύου διανομής και των τελικών πελατών φυσικού αερίου.

 

Κύριος σκοπός της εταιρείας από την αρχή λειτουργίας της είναι η μείωση του συνολικού κόστους σύνδεσης για τους καταναλωτές, αφού το κόστος αυτό αποτελεί και το βασικό ανασταλτικό παράγοντα στην απόφασή τους να συνδεθούν με το δίκτυο διανομής. Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΔΑ Αττικής επιδιώκει τη σύνδεση 12.000 νέων νοικοκυριών εντός του 2017 παρέχοντας σημαντικά οικονομικά κίνητρα που μειώνουν έως και 50% το συνολικό κόστος σύνδεσης για μια πολυκατοικία με κεντρική θέρμανση ή για ένα μεμονωμένο διαμέρισμα που θα επιλέξει αυτόνομη σύνδεση.

 

Η μείωση αυτή επιτυγχάνεται μέσα από την προσφορά 100% έκπτωσης στα τέλη σύνδεσης, καθώς και το πρόγραμμα επιδότησης απευθείας από την ΕΔΑ Αττικής, που επιδοτεί μέρος του κόστους μετατροπής της εγκατάστασης θέρμανσης και προσφέρει μέχρι και 3.000 ευρώ για μια πολυκατοικία και 750 ευρώ για ένα διαμέρισμα. Το πρόγραμμα θα βρίσκεται σε ισχύ από την 03/04 και μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου ποσού και απευθύνεται σε κεντρικές και αυτόνομες θερμάνσεις ανεξαρτήτως ισχύος.

 

Παράλληλα, η εταιρεία θα εφαρμόσει μία επιτυχημένη πρακτική σύνδεσης ανεξάρτητων ιδιοκτησιών σε πολυκατοικίες με χρήση ανυψωτικής στήλης και τοποθέτηση του μετρητή στο μπαλκόνι των διαμερισμάτων, δίνοντας λύση σε περιπτώσεις αδυναμίας αυτόνομης σύνδεσης λόγω τεχνικών δυσκολιών και ταυτόχρονα, μειώνοντας περαιτέρω το συνολικό κόστος σύνδεσης. Έτσι, σε συνδυασμό με την απλοποιημένη πλέον διαδικασία για την τοποθέτηση αυτόνομης μονάδας θέρμανσης χωρίς απαίτηση έγκρισης, η σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου γίνεται εξαιρετικά απλή υπόθεση.

 


Πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 491 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα