ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024 - 7:34:03π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
15
Μαΐου

Μείωση πετρελαϊκής παραγωγής αποφάσισαν Σαουδική Αραβία και Ρωσία.

Κατηγορία Ενέργεια

Η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία συμφώνησαν να παρατείνουν την εφαρμογή του προγράμματος μείωσης της παραγωγής πετρελαίου μέχρι τον Μάρτιο του 2018, σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης της προσφοράς «μαύρου χρυσού» στις διεθνείς αγορές, σύμφωνα με δηλώσεις των υπουργών Ενέργειας των δύο χωρών.

Ο επόμενος γύρος της μείωσης στην παραγωγή πετρελαίου θα υλοποιηθεί υπό τους ίδιους όρους με την υπάρχουσα συμφωνία, δήλωσαν οι υπουργοί Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας, Χαλίντ αλ-Φαλίχ και Αλεξάντερ Νόβακ, σε κοινή ενημέρωση των δημοσιογράφων στο Πεκίνο.

 

Τα νέα για τη συνέχιση της εφαρμογής του προγράμματος μείωσης της παραγωγής είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών κατά 1,7% στις ασιατικές αγορές.

 

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, που εκδόθηκε μετά την ενημέρωση, οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους, προκειμένου να μειωθούν τα παγκόσμια αποθέματα πετρελαίου στο μέσο επίπεδο της πενταετίας, ενώ εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι θα έχουν την υποστήριξη κι άλλων παραγωγών-χωρών για την παράταση εφαρμογής του προγράμματος μείωσης.

 

Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται σήμερα προβλέπει τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου κατά περίπου 1,8 εκατομμύρια βαρέλια στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2017.

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 429 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα