ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 10:08:59π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
19
Μαΐου

Προς συμφωνία οι πετρελαϊκές και η κυβέρνηση στο Ισραήλ

Κατηγορία Ενέργεια

Μετά από εκτενείς διαβουλεύσεις, οι πετρελαϊκές που διαχειρίζονται το κοίτασμα Λεβιάθαν και η κυβέρνηση ήρθαν σε πρώτη συμφωνία αναφορικά με την επίμαχη ρήτρα σταθερότητας που ζητούν ώστε να προχωρήσει η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου.

Είχε προηγηθεί δικαστική απόφαση με την οποία απορρίφθηκε η αρχική συμφωνία μεταξύ τους, καθώς το ανώτατο δικαστήριο έκρινε παράνομη τη ρήτρα σταθερότητας με την οποία προβλεπόταν απαγόρευση αλλαγής του ρυθμιστικού πλαισίου στη χώρα για μια σειρά ετών σε ότι αφορά τις έρευνες υδρογονανθράκων. Πλέον, οι δύο πλευρές δέχτηκαν μια ρήτρα λιγότερο δεσμευτική που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να κάνει κάποιες αλλαγές εφόσον κριθεί απαραίτητο.

 

Με δηλώσεις του, ο υπουργός Ενέργειας, Γιουβάλ Στάινιτς, εξέφρασε την ευχή να προχωρήσουν επιτέλους οι έρευνες και παραγωγή υδρογονανθράκων, ενώ η διοίκηση της Noble Energy χαρακτήρισε τη συμφωνία ως σημαντική για την ανάπτυξη του Λεβιάθαν με βάση τα χρονοδιαγράμματα.

 


Πηγή: energypress.gr

Διαβάστηκε 142 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα