ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:57:07μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
24
Νοεμβρίου

Προσπάθειες να ολοκληρωθεί η αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ

Κατηγορία Ενέργεια

Συνεχίζονται οι προσπάθειες να βρεθεί λύση για να ολοκληρωθεί ως το τέλος του μήνα η αποκρατικοποίηση του ΔΕΣΦΑ, χωρίς αλλαγές των όρων του διαγωνισμού ή της μεθόδου υπολογισμού των τελών διέλευσης.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και o υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος που χειρίστηκε τις προηγούμενες εβδομάδες τις διαπραγματεύσεις για το θέμα, συναντήθηκαν με εκπροσώπους της αζέρικης SOCAR, που έχει αναδειχθεί πλειοδότης για την αγορά του 66 % των μετοχών του ΔΕΣΦΑ, της ιταλικής SNAM που θα εξαγοράσει ποσοστό άνω του 17 % κατόπιν απαίτησης της Κομισιόν να πέσει κάτω από το 50 % το ποσοστό της SOCAR για λόγους ανταγωνισμού και του ΤΑΙΠΕΔ.

 

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές οι προσπάθειες για εξεύρεση λύσης θα συνεχιστούν στα -στενά- χρονικά περιθώρια που απομένουν ως το τέλος του μήνα, οπότε (ύστερα από διαδοχικές παρατάσεις), λήγει η ισχύς της εγγυητικής επιστολής της SOCAR για συμμετοχή στο διαγωνισμό.

 

Οι ίδιες πηγές εξέφραζαν την πεποίθηση ότι μπορεί να βρεθεί λύση με καλή θέληση από όλες τις πλευρές, τόνιζαν ωστόσο, ότι δεν συζητείται αλλαγή των όρων του διαγωνισμού (δηλαδή του τιμήματος και του τρόπου καταβολής του), ούτε της νομοθετικής ρύθμισης του καλοκαιριού που καθορίζει τις «ταρίφες» για τη διέλευση του φυσικού αερίου από το δίκτυο του ΔΕΣΦΑ.

 


Πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 243 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα