ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 3:54:49μ.μ.
03
Σεπτεμβρίου

Πούτιν: Ελπίζουμε σε Συμφωνία με τον ΟΠΕΚ για το «Πάγωμα» της Παραγωγής Πετρελαίου

Κατηγορία Ενέργεια

Τη βούληση του για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ρωσίας και του ΟΠΕΚ για το «πάγωμα» της παραγωγής πετρελαίου εξέφρασε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σημειώνοντας, παράλληλα, ότι θα μπορούσε να βρεθεί μία συμβιβαστική φόρμουλα σχετικά με τη συμμετοχή του Ιράν.

«Από τη σκοπιά του οικονομικού νοήματος και της λογικής, θα ήταν σωστό να καταλήξουμε σε κάποιο συμβιβασμό» δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, στο περιθώριο του East Economic Forum που γίνεται στο Βλαδιβοστόκ. «Είμαι σίγουρος ότι όλοι το κατανοούν αυτό. Πιστεύουμε ότι είναι η σωστή απόφαση για την παγκόσμια ενέργεια», υπογράμμισε.  

 

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενη συμμετοχή του Ιράν σε συμφωνία για τη σταθεροποίηση της παραγωγής, ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι ενώ οι συζητήσεις που είχαν γίνει τον περασμένο Απρίλιο στη Ντόχα κατέρρευσαν, λόγω των διαφωνιών που υπήρχαν γι΄αυτό το ζήτημα, θα έπρεπε να αναγνωριστεί το δικαίωμα της χώρας, οι διεθνείς κυρώσεις κατά της οποίας είχαν τερματιστεί μόλις λίγους μήνες πριν, να συνεχίσει να αυξάνει την παραγωγή της.

 

Ο κ. Πούτιν προσέθεσε ότι ίσως προτείνει την ολοκλήρωση του σχεδίου συμφωνίας για το «πάγωμα» της παραγωγής όταν συναντηθεί με τον Σαουδάραβα πρίγκηπα Μοχάμεντ μπιν Σάλμαν στη Σύνοδο της G20 που θα γίνει στην Κίνα την ερχόμενη εβδομάδα.   

 

Η συνάντηση της Ντόχα κατέληξε σε αδιέξοδο λίγες ώρες μόλις πριν υπογραφή, ο καθώς ο πρίγκηπας μπιν Σάλμαν επέμεινε στη συμμετοχή, αφήνοντας διπλωματικά εκτεθειμένο τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ.

 

«Οι Σαουδάραβες εταίροι μας, άλλαξαν γνώμη την τελευταία στιγμή», επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος. «Δεν απορρίψαμε την ιδέα παγώματος της παραγωγής. Η θέση μας δεν έχει αλλάξει» συμπλήρωσε.

 

Οι εκπρόσωποι των χωρών μελών του ΟΠΕΚ θα συναντηθούν στη Αλγερία, στις 27 Σεπτεμβρίου, στο περιθώριο του Διεθνούς Ενεργειακού Φόρουμ. Στις εργασίες του Φόρουμ θα συμμετάσχει και ο κ. Νόβακ.

 

Σημειώνεται, πάντως, ότι οι αναλυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί για το αν μία πιθανή συμφωνία θα ωθήσει τις τιμές του αργού σε υψηλότερα επίπεδα, καθώς η παραγωγή των πρωταγωνιστών αυτής της συμφωνίας, όπως η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, είναι σε επίπεδα - ρεκόρ. Αυτό που χρειάζεται, τονίζουν, είναι η μείωση της παραγωγής, αν και με τα σημερινά δεδομένα κάτι τέτοιο δεν αναμένεται μεσοπρόθεσμα.

 

 

 

πηγή: energia.gr

embed video plugin powered by Union Development
Διαβάστηκε 226 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα