ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 - 3:05:29π.μ.

banner468x60

24
Οκτωβρίου

Σε εξέλιξη από τη ΔΕΗ η εξέταση των δύο προσφορών για ΑΔΜΗΕ

Κατηγορία Ενέργεια

Κανονικά εξελίσσεται, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, η διαδικασία επιλογής του στρατηγικού επενδυτή για το 24% του ΑΔΜΗΕ.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιχείρηση διαβεβαιώνει ότι η εξέταση των δικαιολογητικών και των στοιχείων των δύο υποψηφίων συνεχίζεται ομαλά.

 

Το τίμημα είναι αυτό που θα κρίνει ποια από τις δύο εταιρείες θα αποτελέσει τον στρατηγικό εταίρο για το 24% του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ενέργειας.

 

Οι προσφορές ποροέρχονται από την κινεζική State Grid και η ιταλική Terna, ενώ οι Γάλλοι της RTE δεν συμμετείχαν στη διαδικασία.

 

Οι προσφορές υποβλήθηκαν σε ειδική επιτροπή που έχει συγκροτηθεί με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ και η οποία έχει επικεφαλής τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της επιχείρησης Μανώλη Παναγιωτάκη. Θα ακολουθήσει ο έλεγχος των νομιμοποιητικών εγγράφων και η αποσφράγιση των οικονομικών φακέλων που θα γίνει άμεσα.

 

Μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα πρόκειται να ανοίξουν μαζί οι δύο προσφορές και θα αποσφραγιστεί επίσης η αποτίμηση του ανεξάρτητου αξιολογητή, δηλαδή της Barclays. Μετά την επιτυχία της προσέλευσης δύο σοβαρών διεκδικητών, το κρίσιμο στοίχημα πλέον είναι το τίμημα που έχουν προσφέρει.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 208 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα