ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 5:36:08μ.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
11
Σεπτεμβρίου

Σκουρλέτης: Η Ελλάδα ενδιαφέρεται για τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου -Στα χέρια της ΕΕ η απόφαση

Κατηγορία Ενέργεια

Η Ελλάδα είναι έτοιμη να μετάσχει στην κατασκευή του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου για τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου στη νότια Ευρώπη, αλλά η απόφαση για το ζήτημα είναι στα χέρια της ΕΕ, δήλωσε ο Πάνος Σκουρλέτης.

«Η Ελλάδα ενδιαφέρεται για την κατασκευή ενός αγωγού αερίου, είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε, αλλά όλα εξαρτώνται από την Ευρώπη», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, μετά από τη συνάντησή του με τον υπουργό Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ το Σάββατο.

 

Μετά τη συνάντηση, ο Νόβακ τόνισε ότι η Ελλάδα τάσσεται υπέρ του έργου του Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου. Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη, για το έργο ενδιαφέρονται επίσης η Ιταλία και η Αυστρία. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε πως οι δύο χώρες μπορεί να συμμετάσχουν στις συνομιλίες με την Κομισιόν για το ζήτημα.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 227 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα