ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:25:18π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
02
Ιουλίου

Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το σχ/ν για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες υδρογονανθράκων

Κατηγορία Ενέργεια

Κατατέθηκε την 1η Ιουλίου στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το σχέδιο νόμου με τίτλο «Πλαίσιο για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, ενσωμάτωση της Οδηγίας 2013/30/ΕΕ, τροποποίηση του ΠΔ 148/2009 και άλλες διατάξεις».

Όπως σημειώνεται στην Αιτιολογική Έκθεση «στόχος του σχ/ν είναι η (κατά το δυνατόν) μείωση των σοβαρών ατυχημάτων που σχετίζονται με υπεράκτιες εργασίες υδρογονανθράκων και ο περιορισμός των συνεπειών τους, καθώς και η βελτίωση της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των παράκτιων οικονομιών από τη ρύπανση, ο καθορισμός ελάχιστον προϋποθέσεων για την υπεράκτια εξερεύνηση και εκμετάλλευση κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, ο περιορισμός των πιθανών προβλημάτων στην εγχώρια παραγωγή ενέργειας και η βελτίωση των μηχανισμών αντίδρασης σε περίπτωση ατυχήματος.

 

Το σχέδιο νόμου εφαρμόζεται στις μελλοντικές υπεράκτιες εγκαταστάσεις και εργασίες υδρογονανθράκων, αλλά, μέσω μεταβατικών διατάξεων, και στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις».

 

Επίσης, παρατείνεται για πέντε χρόνια η δυνατότητα καθορισμού λατομικών περιοχών, που λήγει τον Αύγουστο, προκειμένου όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου να διασφαλιστεί η τροφοδοσία της αγοράς με αδρανή υλικά, ενώ ρυθμίζονται θέματα αδειοδότησης και λειτουργίας των λατομείων.

 

Με άλλες διατάξεις, κωδικοποιείται η νομοθεσία για τις ενεργειακές επιθεωρήσεις και καταργείται η διαδικασία της κατάρτισης και των εξετάσεων για τους μηχανικούς που θέλουν να κάνουν ενεργειακές επιθεωρήσεις.

 


Πηγή: energypress.gr

Διαβάστηκε 178 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα