ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024 - 3:50:55π.μ.
01
Αυγούστου

Ταύτιση θέσεων ΥΠΕΝ και τεσσάρων φορέων φωτοβολταϊκών για το νέο νομοσχέδιο

Κατηγορία Ενέργεια

Στις 27/7/2016 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Υπουργού Ενέργειας κ. Σκουρλέτη με αντιπροσωπεία  των εκπροσώπων των Φ/Β παραγωγών στην οποία μετείχαν οι:  Παναγής Γιάννης, Τόκας Αστέριος και Νίκας Άρης (ΠΟΣΠΗΕΦ), Παπακυριακού Ιωάννης, Μπογδάνης Σπύρος (ΕΠΗΕ), Νικολόπουλος Γιώργος (ΘΕΣΙΦ) και Καγκιούζης Νίκος (ΣΑΦΗ).

Στην συνάντηση επίσης συμμετείχαν ο διευθυντής του γραφείου του Υπουργού κ. Παπασταμόπουλος και ο γ.γ. του Υπουργείου κ. Βερροιόπουλος.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των συνδέσμων, η προγραμματισμένη συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της διαρκούς συνεργασίας με το ΥΠΕΝ,  όσον αφορά το νέο πλαίσιο στήριξης των ΑΠΕ,  και του αναγκαίου επανασχεδιασμού του ΕΛΑΠΕ. Οι φορείς σημειώνουν τα εξής:

 

"Ο Υπουργός κ. Σκουρλέτης μας παρουσίασε τους κεντρικούς άξονες του νέου πλαισίου στήριξης των ΑΠΕ δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αναγκαιότητα περαιτέρω διείσδυσης των ΑΠΕ με ρεαλιστικό σχεδιασμό. Γεγονός είναι ότι επιβεβαιώθηκαν οι ήδη δημοσιευμένες προτάσεις του ΥΠΕΝ για τις νέες ΑΠΕ (βλ. κείμενο διαβούλευσης) ενώ παράλληλα αποτυπώθηκε στην πράξη η ταύτιση των θέσεων μας με του ΥΠΕΝ όσον αφορά την επίλυση του διογκούμενου ελλείμματος του ΕΛΑΠΕ.

 

Από την αρχή του έτους έγιναν πάρα πολλές συναντήσεις των εκπροσώπων των Φ/Β παραγωγών με τους αρμόδιους  φορείς (ΥΠΕΝ, ΡΑΕ, ΛΑΓΗΕ) όπου αναδείχθηκε, εγκαίρως, με τον πλέον σαφή τρόπο το πραγματικό μέγεθος του ελλείμματος του ΕΛΑΠΕ καθώς και των παραγόντων που το προκαλούν. Επιπρόσθετα κατατέθηκαν προτάσεις για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος.

 

Στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε αναγνωρίζονται για πρώτη φορά τα οφέλη από την λειτουργία των ΑΠΕ, όχι μόνο στην περιβαλλοντική τους διάσταση (η οποία είναι ιδιαίτερα κρίσιμη παγκοσμίως) αλλά και σε χρηματοοικονομικούς όρους στην χονδρεμπορική αγορά.

 

Περεταίρω στο άρθρο 24 αποκαθίσταται πλέον η αλήθεια και μπαίνει ένα τέλος στην συνεχή και συστηματική συκοφάντηση  των ΑΠΕ (ως υπεύθυνων για το υψηλό κόστος ενέργειας) η οποία συντηρούνταν τα τελευταία χρόνια από κύκλους της αγορά που κέρδισαν εξ’αυτής υπέρογκα ποσά.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά το μεγαλύτερο μέρος των συλλογικών οργάνων των Φ/Β ήταν ενωμένα και με κοινή γραμμή μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν. Το γεγονός αυτό έτυχε της έμπρακτης αναγνώρισης των αρμοδίων φορέων δίνοντας ένα ξεχωριστό χαρακτήρα από κοινού προσπάθειας  και ειλικρινούς συνεργασίας στις πολύμηνες συζητήσεις.

 

Ο ειλικρινής διάλογος με ρεαλισμό και τεκμηρίωση εκτός του ότι δημιουργεί το αναγκαίο κλίμα εμπιστοσύνης, διασφαλίζει την συνέπεια των λόγων και των έργων, αποτρέποντας τις εκτροπές του παρελθόντο

 

 

πηγή: energypress.gr

Διαβάστηκε 197 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα