ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 5:00:59μ.μ.
15
Φεβρουαρίου

Το Ιράν ξεκινά τις αποστολές πετρελαίου προς την Ευρώπη

Κατηγορία Ενέργεια

Το πρώτο φορτίο ιρανικού αργού πετρελαίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ και περισσότερο από τρία χρόνια αναμενόταν να αναχωρήσει ίσως και σήμερα, ανέφεραν ιρανοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Το τάνκερ που ναύλωσε ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός Total αναμενόταν να αναχωρήσει σήμερα μεταφέροντας δύο εκατ. βαρέλια, είπαν οι αξιωματούχοι. Δύο άλλα τάνκερ θα μεταφέρουν ένα εκατ. βαρέλια έκαστο για την ισπανική Compañía Española de Petróleos, ή Cepsa, και την Litasco, βραχίονα της ρωσικής Lukoil, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

 

Τα πλοία μεταφέρουν μια ποσότητα του νέου πετρελαίου που λέει το Ιράν ότι παράγει από τότε που οι μεγάλες δυνάμεις συμφώνησαν να άρουν τις κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Τεχεράνης. Αυτές οι κυρώσεις αποδεκάτισαν την πετρελαϊκή βιομηχανία του Ιράν, μειώνοντας την εξαγωγική της ικανότητα τουλάχιστον κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα.

 

Ο υφυπουργός Πετρελαίου Ροκνεντίν Τζαβαντί δήλωσε, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση χθες, ότι η παραγωγή αργού στο Ιράν έχει αυξηθεί κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα. Ο βραχυπρόθεσμος στόχος που έχει ορίσει το Ιράν για την μετά τις κυρώσεις εποχή προβλέπει την αύξηση της παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 149 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα