ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 - 12:52:02μ.μ.

banner468x60

11
Μαΐου

Το Κουβέιτ επιβεβαίωσε σχέδια για αύξηση-ρεκόρ στην παραγωγή πετρελαίου

Κατηγορία Ενέργεια

Σε μια αύξηση 44% στην παραγωγή πετρελαίου μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια στοχεύει το Κουβέιτ, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει τη μελλοντική του οικονομική ανάπτυξη, επιβεβαίωσε σήμερα στέλεχος στον τομέα του πετρελαίου σύμφωνα με το MarketWatch.

Μιλώντας στο Crude Oil Summit στο Λονδίνο, ο Abdulaziz Al Attar, επικεφαλής έρευνας στην κρατική πετρελαϊκή εταιρία Kuwait Petroleum, τόνισε ότι η χώρα επιδιώκει να παράγει τέσσερα εκατ. βαρέλια αργού την ημέρα μέχρι και το 2020 και να διατηρήσει αυτά τα επίπεδα μέχρι το 2030, επαναλαμβάνοντας το στόχο για μια αύξηση της παραγωγής.


Μια αύξηση αυτού του μεγέθους αντιστοιχεί σε εκτόξευση 44% στην παραγωγή του Κουβέιτ, από τα 2,77 εκατ. βαρέλια την ημέρα που κατέγραψε το Μάρτιο, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη μηνιαία έκθεση του ΟΠΕΚ του οποίου η χώρα είναι μέλος.


Στοιχεία του Bloomberg που επικαλείται το MarketWatch καταδεικνύουν επίσης ότι αυτά θα είναι τα υψηλότερα επίπεδα παραγωγής στην ιστορία του Κουβέιτ.


«Σκοπεύουμε επίσης να προσφέρουμε ικανότητα αποθήκευσης καυσίμου για να αντιμετωπίσουμε τις εποχικές διακυμάνσεις και τη εγχώρια ζήτηση στην ενέργεια», πρόσθεσε ο Al Attar.


Τα σχόλια του επικεφαλής έρχονται έπειτα από τριήμερη απεργία που περιόρισε την παραγωγή πετρελαίου σε 1,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα τον Απρίλιο. Ωστόσο, ο Al Attar ισχυρίστηκε ότι παρόμοια γεγονότα δε θα επηρεάσουν σημαντικά την παραγωγή στο μέλλον.


«Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν μελλοντικοί κίνδυνοι για απεργίες», υποστήριξε, συμπληρώνοντας ότι η χώρα σχεδιάζει να αυξήσει την εγχώρια ικανότητα διύλισης σε 1,4 εκατ. βαρέλια την ημέρα και να τονώσει τη διεθνή συνεργασία.

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 116 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα