ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 9:07:38π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
11
Μαΐου

Τον προσεχή Ιούνιο παίρνει μπρος το «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον»

Κατηγορία Ενέργεια

Τον προσεχή Ιούνιο επανεκκινείται το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον», σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας σήμερα το πρωί σε εκπομπή της ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το πρόγραμμα αυτό πολύ πιο ενισχυμένο θα είμαστε σε θέση να το ανακοινώσουμε και να το βάλουμε μπρος μετά τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους».

 

Ο κ. Σκουρλέτης σχολιάζοντας τα κακώς κείμενα του προηγούμενου προγράμματος είπε ότι «αν και κατά γενική ομολογία ήταν επιτυχημένο, βεβαίως είχε γίνει και μια ψιλοεξαπάτηση του κόσμου διότι ενώ τα χρήματα είχαν τελειώσει –σημειωτέον το πρόγραμμα χρηματοδοτείτο από το προηγούμενο ΕΣΠΑ- υπήρξαν 40.000 άνθρωποι οι οποίοι έκαναν αιτήσεις, ενώ γνώριζαν οι τότε διοικούντες ότι δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν».

 

Ερωτηθείς γιατί δεν έχει ξεκινήσει το νέο «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» μέχρι τώρα, ο υπουργός ΠΕΝ απάντησε «διότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία δεν ασχολήθηκε καθόλου με τις προϋποθέσεις για να επανεκκινήσει αυτό το πρόγραμμα και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να χρηματοδοτηθεί. Ενώ δηλαδή υπάρχουν τα λεφτά, έπρεπε να είχε γίνει μια αναθεώρηση του ΚΕΝΑΚ, δηλ. ο κανονισμός ενεργειακής απόδοσης κτιρίων. Αυτό δεν είχε γίνει και είναι αιρεσιμότητα για να χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ. Αυτό μας έχει καθυστερήσει, ωστόσο ολοκληρώνεται».

 


Πηγή: energypress.gr

Διαβάστηκε 178 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα