ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:27:18μ.μ.
13
Μαΐου

Αλ. Χαρίτσης: «Η Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου όχημα για συνεργασίες, με στόχο έργα που αλλάζουν την ποιότητα ζωής»

Με την επισήμανση, πως το Φόρουμ της Μακροπεριφέρειας Αδριατικής - Ιονίου, «πρέπει να το βλέπουμε ως όχημα, ως μέσο, για να δημιουργούνται, να καλλιεργούνται συνεργασίες, με στόχο τα έργα και τις παρεμβάσεις που αλλάζουν την ποιότητα ζωής στις κοινωνίες»,

ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης παρέδωσε την προεδρία στην Ιταλία.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός, στην ομιλία του κατά τη λήξη των εργασιών του διήμερου 2ου Φόρουμ της Στρατηγικής της Ε.Ε. για την Μακροπεριφέρεια Αδριατικής-Ιονίου (EUSAIR) στα Ιωάννινα, επανέλαβε πως ο σκοπός και ο στόχος, της μακροπεριφέρειας «δεν είναι μόνο οι συζητήσεις και συνεργασίες στο πολιτικό επίπεδο, αλλά» υπογράμμισε «βασικό είναι να δημιουργούνται συνέργιες, να αναπτύσσονται συνεργασίες και να υλοποιούνται τελικά παρεμβάσεις από τους ίδιους τους αυτοδιοικητικούς φορείς, τα επιμελητήρια, τις επιχειρήσεις, τα πανεπιστημιακά και ακαδημαϊκά ιδρύματα».

 

Παράλληλα τόνισε, ότι οι προτάσεις που κατατίθενται στο φόρουμ, συνδέονται με την υλοποίηση των προγραμμάτων, όπως το ΕΣΠΑ και τα διασυνοριακά, σε μία προσπάθεια να αναδειχτούν και να υλοποιηθούν προτάσεις, που έχουν μακροπεριφεριακή διάσταση.

 

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης ανέφερε πως «είναι μια καλή συγκυρία, το γεγονός ότι πριν δύο ημέρες, συνεδρίασε η Επιτροπή Παρακολούθησης και ενέκρινε 35 έργα, μέσω του διασυνοριακού Προγράμματος Ίντερεγκ 'Αντριον συνολικού προϋπολογισμού 40 εκ. ευρώ, στο οποίο συμμετέχουν οι 8 χώρες της Μακροπεριφέρειας». Πρόκειται έργα σημαντικά, τα οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες και όπως τόνισε ο κ. Χαρίτσης σε δηλώσεις του αμέσως μετά «ξεφεύγουμε από μια παραδοσιακή λογική, που αναφέρει ότι ένα έργο, σε ένα φορέα που το υλοποιεί από μόνος του».

 

πηγή:zougla.gr

Διαβάστηκε 251 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα