ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 12:05:26π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
11
Νοεμβρίου

Αύξηση 11% στα καθαρά κέρδη του τρίτου τριμήνου για την Aegean

Αύξηση 7% στα ενοποιημένα έσοδα παρουσίασε ο όμιλος της AEGEAN κατά το εποχικά πιο ισχυρό τρίτο τρίμηνο του έτους, στα 416,3 εκατ. ευρώ από 388,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015.

Τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους βελτιώθηκαν κατά 11% και ανήλθαν σε 74,9 εκατ. ευρώ από 67,2 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

 

Με την συμβολή του τρίτου τριμήνου το αποτέλεσμα του εννεαμήνου διαμορφώνεται σε 819,9 εκατ. ευρώ έσοδα, αυξημένα κατά 3% σε σχέση με το ίδιο διάστημα το προηγούμενο έτος και 51,2 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη μετά από φόρους, μετριάζοντας την επίδραση του αδύναμου πρώτου εξαμήνου στα συνολικά αποτελέσματα χρήσης, αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.

 

H επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 6% και ανήλθε σε 9,8 εκ. επιβάτες.

 

Ειδικότερα, στο δίκτυο εσωτερικού η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν 4,5 εκ. επιβάτες, παρουσιάζοντας αύξηση 2%, ενώ στο δίκτυο εξωτερικού ταξίδεψαν 5,3 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

 

Κύριοι παράγοντες που συνέβαλαν στα θετικά αποτελέσματα υπήρξαν η ανάκαμψη στη ζήτηση από τον Ιούλιο, η θετική απόδοση των κύριων προορισμών εξωτερικού αλλά και αρκετών νέων που εγκαινιάστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και η ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας του δικτύου της Αθήνας.

 

Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα, συμπεριλαμβανομένων και των βραχυπρόθεσμων χρηματοοικονομικών επενδύσεων, διαμορφώθηκαν σε 299 εκατ. ευρώ την 30.09.2016.

 

Ο κ. Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, ανέφερε σχετικά:

 

«Το εποχικά πιο ισχυρό τρίμηνο για το έτος, η AEGEAN κατάφερε να σημειώσει βελτίωση στις πληρότητες, να ισχυροποιήσει τη θέση της στις κύριες βάσεις της και να πετύχει βελτίωση της κερδοφορίας.

 

Η σημαντική επέκταση που υλοποιήθηκε με συνολικό στόλο 61 αεροσκαφών, καλύπτοντας 145 προορισμούς, αλλά και η αναγνώριση της ποιότητας του προϊόντος από ολοένα και περισσότερους επιβάτες στο διεθνές δίκτυο, απέφερε καρπούς και συντέλεσε στη βελτίωση της κερδοφορίας και στη δημιουργία ισχυρών λειτουργικών ροών για το τρίτο τρίμηνο.

 

Η βελτίωση όμως της υψηλής περιόδου δεν ήταν αρκετή για την κάλυψη της αδυναμίας της ζήτησης κυρίως κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, αλλά και η απώλεια από την αύξηση κατά 11 μονάδες του ΦΠΑ που επηρέασαν αρνητικά τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου. Παραμένουμε επιφυλακτικοί για τη συνέχεια της χρονιάς, λόγω της μεγαλύτερης εξάρτησή μας από την εσωτερική ζήτηση κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους, που παραμένει αδύναμη λόγω της ύφεσης της οικονομίας.»

 

Πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 160 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα