ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Σάββατο, 24 Οκτωμβρίου 2020 - 2:38:44μ.μ.

banner468x60

23
Μαρτίου

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 3η Food Expo – Σημαντική ενίσχυση της προσπάθειας εξωστρέφειας

Σημαντικές ευκαιρίες ώστε να πραγματοποιήσουν επαφές με εκπροσώπους επιχειρήσεων κυρίως του εξωτερικού και έτσι να κλειστούν συνεργασίες, είχαν οι επιχειρήσεις παραγωγής και εμπορίας τροφίμων και ποτών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που συμμετείχαν στην 3η Food Expo 2016, τη μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η φετινή Food Expo έγινε στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan EXPO στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε με δικό της περίπτερο σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.


«Στόχος όλων μας είναι η αύξηση της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων, η προβολή των τοπικά παραγόμενων προϊόντων και η προώθηση της τοπικής γαστρονομίας, κάτι που νομίζω πως επετεύχθη, καθώς για πρώτη φορά η Περιφέρειά μας παρουσιάστηκε συγκροτημένη στην έκθεση σε συνεργασία με τα Επιμελητήριά μας και τις επιχειρήσεις μας» σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος.

 

per f dutikis


Μείζονος σημασίας είναι η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, καθώς και η παρουσία 425 ξένων αγοραστών μεγάλων εταιριών διακίνησης και τοποθέτησης προϊόντων, ενώ υπήρξαν αρκετές συναντήσεις B2B με πολύ θετικά αποτελέσματα για την προώθηση και την προβολή των προσόντων της Δυτικής Ελλάδας.


Παράλληλα, υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση τόσο στις επιχειρήσεις όσο και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη συμμετοχή και την ανταπόκριση των ξένων αγοραστών.
Ήδη βρίσκονται σε επαφή για περαιτέρω συνεργασίες σημειώνει ο κ. Αγγελόπουλος συμπληρώνοντας πως «θεωρούμε πως ήταν από τις μεγαλύτερες και πιο επιτυχημένες εκθέσεις των τελευταίων ετών στη χώρα και ευελπιστούμε σε κάτι καλύτερο και μεγαλύτερο στην επόμενη διοργάνωση».

 

perif dutikis


Στη Food Expo βρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος, οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας, Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος και Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Τσιχριτζής καθώς και στελέχη των επιμελητηρίων, της Περιφέρειας και επιχειρηματίες της Δυτικής Ελλάδας.

Διαβάστηκε 181 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα