ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020 - 3:56:51π.μ.

banner468x60

10
Νοεμβρίου

Επιθυμία των Ελλήνων εφοπλιστών είναι η ναυτιλία να μείνει στον τόπο της

«Επιθυμία μας είναι η ναυτιλία να μείνει στον τόπο της. Η ναυτιλία δεν μεταδίδει το πρόβλημα στην κοινωνία, αντιθέτως προσφέρει βοήθεια. Δεν ταυτίζεται με πολιτικά κόμματα. Η πολιτεία πρέπει να καταλάβει ότι η ναυτιλία αποτελεί εθνικό κεφάλαιο».

Τα λόγια ανήκουν στον πρόεδρο της ΕΕΕ, Θεόδωρο Βενιάμη, ο οποίος άνοιξε την εκδήλωση εορτασμού της επετείου των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, παρουσία 1800 προσκεκλημένων.Ο Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, κ. Θεόδωρος Βενιάμης, στην ομιλία του δήλωσε μεταξύ άλλων:«Η Ένωσή μας, το "σπίτι" της ελληνικής ναυτιλιακής οικογένειας, κλείνει έναν αιώνα ύπαρξης, εκατό χρόνια πορείας και δυναμικής παρουσίας, που μέσα από την ιστορική αναδρομή της, αποδεικνύει έμπρακτα τη σημασία και την διαχρονική υπεροχή της συλλογικότητας στην προάσπιση των θεσμικών συμφερόντων της ναυτιλίας των Ελλήνων, ένα έργο δύσκολο, απαιτητικό αλλά συγχρόνως τιμητικό.Εκατό χρόνια ιστορίας ενός σωματείου που έζησε από κοντά όλους τους σταθμούς στη νεότερη ιστορία του τόπου μας. Οι 16 Πρόεδροι στην ηγεσία της Ένωσής μας, τα 231 εκλεγμένα μέλη στα Διοικητικά της Συμβούλια και η ιστορία της διαδοχής τους αποτελούν έκφραση των τριών θεμελιωδών αρχών που διέπουν διαχρονικά το έργο της: της συνέχειας, της συνέπειας και της σοβαρότητας.Η Ένωσή μας υπήρξε πάντοτε από την ίδρυσή της και παραμένει ο πρεσβευτής της ελληνικής ναυτιλίας στα διεθνή fora, προωθώντας ισορροπημένες και ρεαλιστικές θέσεις, αλλά και ο επίσημος και υπεύθυνος συνομιλητής με την ελληνική πολιτεία για όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο.Εκπροσωπούσε πάντοτε και εκπροσωπεί με ισορροπία τα συμφέροντα όλων αδιακρίτως των μελών της ναυτιλιακής κοινότητας, μικρών και μεγάλων ναυτιλιακών επιχειρήσεων, λειτουργώντας με τη θεμελιώδη αρχή ότι η ναυτιλία των Ελλήνων είναι η ναυτιλία των πολλών, τους οποίους, οι εκάστοτε εκλεγμένοι έχουμε το ηθικό καθήκον να προασπίζουμε μέσω της δύναμης που μας δίνει το συλλογικό μας θεσμικό όργανο».


Στη συνέχεια ξεκαθάρισε ότι η ναυτιλία δεν ταυτίζεται με πολιτικές: «Η ναυτιλία μας, κατακτά αυτοτελώς κυριαρχική θέση σε μια ανταγωνιστική διεθνή αγορά. Δεν μεταθέτει τα προβλήματά της στο κοινωνικό σύνολο, αλλά αντίθετα συνεισφέρει στην εθνική οικονομία.Δεν αποζητά "διευκολύνσεις" από το πολιτικό δυναμικό της χώρας, αλλά το καλεί να αναπτύξει στρατηγική αντίληψη, συνειδητοποιώντας βαθιά ποιος είναι ο μόνος τομέας της εθνικής οικονομίας, στον οποίο η χώρα μπορεί και ασκεί "πρωταθλητισμό", υπό την βασική προϋπόθεση ότι της επιτρέπουν να είναι ανταγωνιστική.Δεν ταυτίζεται με πολιτικές, αλλά στα μάτια όλων των διεθνών παρατηρητών, ταυτίζεται με την Ελλάδα την ίδια».

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 105 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα