ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 5:11:43π.μ.
25
Μαρτίου

Για ποιους φορολογούμενους και επιχειρήσεις ισχύει η έκπτωση 25% στις οφειλές της Εφορίας

Λίγο μετά τις 11 χθες το βράδυ άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Εργάνης μέσω της οποίας θα καταβληθεί το επίδομα των 800 ευρώ.

Η πλατφόρμα αμέσως πήρε φωτιά καθώς οι αιτήσεις «έπεφταν» βροχή από τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή ή που πλήττονται βάσει ΚΑΔ.

 

Οι εργοδότες δηλώνουν την κατηγορία στην οποία εντάσσονται, τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις τίθενται σε αναστολή, καθώς και τους εργαζόμενους των οποίων η σύμβαση λύθηκε από 1/3/2020 έως 20/3/2020 με απόλυση ή με παραίτηση. Οι εργοδότες έχουν χρονικό περιθώριο να υποβάλλουν την υπεύθυνη δήλωση μέχρι 31 Μαρτίου ενώ οι υπόλοιποι που πλήττονται βάσει ΚΑΔ μέχρι 20 Απριλίου. Για τους εργαζόμενους δημιουργείται άλλη πλατφόρμα για να υποβάλλουν εκεί την δική τους υπεύθυνη δήλωση στις αρχές Απριλίου.

 

Στο μεταξύ η κυβέρνηση καλεί όσες επιχειρήσεις δυνατότητα και παρά το γεγονός ότι δικαιούνται παράταση για την τακτοποίηση των φορολογικών τους υποχρεώσεων να πληρώσουν τους φόρους τους εμπρόθεσμα. Στην περίπτωση αυτή θα δικαιούνται έκπτωση 25% επί των ποσών που έχουν βεβαιωθεί πλην του ΦΠΑ. Η ίδια έκπτωση ισχύει και για τους εργαζόμενους στους οποίους έχει γίνει αναστολή σύμβασης εργασίας.

 

Συγκεκριμένα με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες το οικονομικό επιτελείο την έκπτωση 25% στις φορολογικές υποχρεώσεις δικαιούνται:

 

1. Οι εργαζόμενοι στους οποίους έχει γίνει προσωρινή αναστολή της σύμβασης εργασίας από τις επιχειρήσεις. Δηλαδή με διοικητική εντολή ή έχουν κλείσει ή έχουν χαρακτηριστεί πληττόμενες βάσει ΚΑΔ. Η έκπτωση 25% ισχύει επί των βεβαιωμένων οφειλών ΔΟΥ και των δόσεων ρυθμίσεων βεβαιωμένων φορολογικών οφειλών εφόσον καταβληθούν στην προβλεπόμενη τους ημερομηνία. Δηλαδή οι φορολογούμενοι οι οποίοι στις 31 Μαρτίου θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τη δόση της ρύθμισης των 120 δόσεων ή της νέας πάγιας ρύθμισης των 24 δόσεων θα την καταβάλουν κουρεμένη κατά 25%. Για παράδειγμα εάν ένας φορολογούμενος του οποίου η σύμβαση έχει ανασταλεί και έχει υπαχθεί στη νέα πάγια ρύθμιση οφειλών πληρώνοντας κάθε μήνα 200 ευρώ εάν πληρώσει κανονικά εντός της προθεσμίας θα καταβάλλει 150 ευρώ.

 

2. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ατομικές επιχειρήσεις (που απασχολούν μέχρι 5 εργαζόμενους και είναι στους ΚΑΔ) η μείωση κατά 25% ισχύει επί των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης περιόδου απασχόλησης Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020 εφόσον εξοφληθούν στη προβλεπόμενη ημερομηνία.

 

3. Στις περιπτώσεις των επιχειρήσεων που πλήττονται, είτε γιατί το κράτος ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία τους είτε γιατί βρίσκονται στην επικαιροποιημένη λίστα των ΚΑΔ, προβλέπεται η παροχή έκπτωσης 25% επί των βεβαιωμένων οφειλών ΔΟΥ, των δόσεων ρυθμίσεων βεβαιωμένων οφειλών (εκτός ΦΠΑ) σε περίπτωση που δεν γίνει αξιοποίηση της αναστολής και καταβληθούν στα, αρχικώς, προβλεπόμενα χρονικά περιθώρια.

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 631 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα