ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 5:48:30μ.μ.
12
Ιουλίου

Μεγάλη επένδυση 5G στην Ελλάδα ετοιμάζει ο Τζεφ Μπέζος

Εκμυστηρεύτηκε στον πρωθυπουργό ότι επιθυμεί να δημιουργήσει μια νέα επίγεια δορυφορική κινητή τηλεφωνία με ασύλληπτες ταχύτητες.

Μια νέα πολύ μεγάλη επένδυση ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει στη χώρα μας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Amazon Τζεφ Μπέζος. Ο Αμερικανός επιχειρηματίας της τεχνολογίας και του λιανικού εμπορίου σκέφτεται να δημιουργήσει μια νέα επίγεια δορυφορική κινητή τηλεφωνία, η οποία θα αξιοποιεί στο έπακρο το ασύρματο σύστημα πέμπτης γενιάς (5G), άρα θα έχει τρομερά μεγάλες ταχύτητες και θα ανταγωνίζεται όλα τα άλλα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

 

Το συγκεκριμένο σχέδιο ο κ. Μπέζος το ανέλυσε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια του δείπνου που είχαν προ ημερών στην Αντίπαρο, με τον πρόεδρο της κυβέρνησης να συναινεί και να εξηγεί πως η χώρα μας είναι ανοικτή σε επενδύσεις, ιδίως τέτοιας μορφής που αναμένεται επί της ουσίας να αλλάξουν τον κόσμο.

 

Θυμίζουμε ότι την πρώτη βιντεοκλήση με 5G στην Ελλάδα την πραγματοποίησε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης τον περασμένο Δεκέμβριο από το Μέγαρο Μαξίμου, καλώντας στο τηλέφωνο τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη. Παρών στο πρωθυπουργικό γραφείο ήταν ο CEO του Ομίλου Deutsche Telekom, Tim Höttges, η επικεφαλής της Deutsche Telekom για την Ευρώπη, Dominique Leroy και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.

 

Η πρώτη πόλη στην Ελλάδα με δίκτυο 5G είναι τα Τρίκαλα από τις 16 Μαρτίου 2018, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2020 είναι διαθέσιμο στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, όπως είναι η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, ο Βόλος, τα Ιωάννινα, η Καβάλα, τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα, η Δράμα, τα Γιαννιτσά, η Νάουσα, η Ξάνθη, οι Σέρρες, η Ηγουμενίτσα και η Μυτιλήνη.

 

 

 

 

Πηγή:onmed.gr

Διαβάστηκε 176 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα