ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 7:49:21π.μ.
18
Μαρτίου

Νέα αντιπλημμυρικά έργα στην Πεντέλη από την Περιφέρεια Αττικής

Μία ακόμη παρέμβαση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Πεντέλης δρομολογεί η Περιφέρεια Αττικής σε πλήρη συνεργασία με τον οικείο Δήμο.

Μετά από εισήγηση  του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε, στις 16/03/2017, έργα κατασκευής και τοποθέτησης αγωγών σε σημεία της οδού Καλισσίων και της διαδρομής Πεντέλης – Νταού Πεντέλης.

 

Πρόκειται για τεχνικά έργα με τα οποία οχυρώνεται η ανατολική πλευρά της Πεντέλης από πλημμυρικά φαινόμενα με καταστροφικές συνέπειες για τους κατοίκους, όπως είχε συμβεί το 2009 και το 2013, επισήμανε ο κ. Καραμέρος. Με την παρέμβαση αυτή, πρόσθεσε, η συνολική χρηματοδότηση της Περιφέρειας για αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο Πεντέλης ανέρχεται σε 1.653.000,00€.

 

Σε παρέμβασή του ο Δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης, αφού υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατόν να εκκρεμεί από το 2009 η υλοποίησή ενός τόσο σοβαρού αντιπλημμυρικού έργου, χαρακτήρισε θετική την απόφαση της Περιφέρειας να προβεί στη χρηματοδότησή του.

 

Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής έχουν ενταχθεί η κατασκευή δικτύου ομβρίων στις οδούς Αγίου Σίλα, Πελοποννήσου, Κρήτης και Επιδαύρου στη Νέα Πεντέλη, καθώς και η σύνταξη μελέτης και η κατασκευή αγωγού ομβρίων επί της οδού Ιπποκράτους στην περιοχή του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή αγωγού ομβρίων επί της Λ. Δημοκρατίας στα Μελίσσια.

Διαβάστηκε 246 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα