Εκτύπωση αυτής της σελίδας
18
Μαρτίου

Νέα αντιπλημμυρικά έργα στην Πεντέλη από την Περιφέρεια Αττικής

Μία ακόμη παρέμβαση για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Πεντέλης δρομολογεί η Περιφέρεια Αττικής σε πλήρη συνεργασία με τον οικείο Δήμο.

Μετά από εισήγηση  του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου, το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε, στις 16/03/2017, έργα κατασκευής και τοποθέτησης αγωγών σε σημεία της οδού Καλισσίων και της διαδρομής Πεντέλης – Νταού Πεντέλης.

 

Πρόκειται για τεχνικά έργα με τα οποία οχυρώνεται η ανατολική πλευρά της Πεντέλης από πλημμυρικά φαινόμενα με καταστροφικές συνέπειες για τους κατοίκους, όπως είχε συμβεί το 2009 και το 2013, επισήμανε ο κ. Καραμέρος. Με την παρέμβαση αυτή, πρόσθεσε, η συνολική χρηματοδότηση της Περιφέρειας για αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο Πεντέλης ανέρχεται σε 1.653.000,00€.

 

Σε παρέμβασή του ο Δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης, αφού υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατόν να εκκρεμεί από το 2009 η υλοποίησή ενός τόσο σοβαρού αντιπλημμυρικού έργου, χαρακτήρισε θετική την απόφαση της Περιφέρειας να προβεί στη χρηματοδότησή του.

 

Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής έχουν ενταχθεί η κατασκευή δικτύου ομβρίων στις οδούς Αγίου Σίλα, Πελοποννήσου, Κρήτης και Επιδαύρου στη Νέα Πεντέλη, καθώς και η σύνταξη μελέτης και η κατασκευή αγωγού ομβρίων επί της οδού Ιπποκράτους στην περιοχή του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, ενώ πρόσφατα ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή αγωγού ομβρίων επί της Λ. Δημοκρατίας στα Μελίσσια.

Διαβάστηκε 245 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)