ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 10:54:59π.μ.
20
Ιουλίου

Νέες ξενοδοχειακές μονάδες αποκτά το κέντρο της Αθήνας

Νέες σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες ανοίγουν το προσεχές χρονικό διάστημα στο κέντρο της Αθήνας, αναβαθμίζοντας τις περιοχές όπου θα λειτουργήσουν, ενώ την ίδια στιγμή αλλάζουν ιδιοκτησία ιστορικά ξενοδοχεία της πρωτεύουσας και της ευρύτερης περιοχής.

Στα τέλη του τρέχοντος μηνός ξεκινάει η επίσημη λειτουργία του ξενοδοχείου Athens Tiare Hotel, στην πλατεία Ομονοίας, μιας ξενοδοχειακής μονάδα 4 αστέρων με δυναμικότητα 111 δωματίων που λειτουργεί από την εταιρία Mage Hotels and Resorts AE. To κτίριο έχει ενοικιασθεί μακροχρόνια από την Ελεήμονα Εταιρεία Αθηνών (Γηροκομείο). Όπως επισημαίνεται στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων από την διεύθυνση του νέου ξενοδοχείου, η πληρότητα στην έναρξη λειτουργίας του είναι 100%, χωρίς μάλιστα να έχει ξεκινήσει ακόμη η προβολή του μέσω διαδικτύου κλπ.

 

Στο κέντρο της Αθήνας, επί της οδού Μητροπόλεως, αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα η λειτουργία του νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων του ομίλου Electra Hotels & Resorts, το Electra Metropolis. Τα έργα βρίσκονται στην φάση ολοκλήρωσης τους και το νέο ξενοδοχείο, θα είναι δυναμικότητας 216 δωματίων, εκ των οποίων 19 θα είναι σουίτες και 18 οικογενειακά δωμάτια. Το κτίριο είναι ιδιοκτησίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Με την έναρξη της λειτουργίας του νέου ξενοδοχείου αναβαθμίζεται ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο δίπλα στην πλατεία Συντάγματος, δίνοντας προστιθέμενη αξία σε όλη την περιοχή.

 

Στους επόμενους μήνες, το αργότερο εντός του πρώτου τριμήνου του 2017, ξεκινάει την λειτουργία του το ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, πέντε αστέρων, που αποτελεί το πρώτο βήμα επέκτασης στην χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη, του μεγαλύτερου στο κόσμο, ως προς τον αριθμό δωματίων, ξενοδοχειακού ομίλου Wyndham Hotel Group.

 

Το Wyndham Grand Athens βρίσκεται στην Πλατεία Καραϊσκάκη, όπου η Zeus International, υπεύθυνη για τη λειτουργία εννέα ξενοδοχείων στην Ανατολική Ευρώπη, ολοκληρώνει τη πλήρη ανακαίνιση του κτιρίου, ιδιοκτησίας Βιοχάλκο, που στέγαζε μέχρι πρόσφατα το ξενοδοχείο Athens Imperial.

 

Το Wyndham Grand Athens θα είναι δυναμικότητας 273 δωματίων, ενώ μεταξύ άλλων θα διαθέτει 2.500 τ.μ. χώρους για συνέδρια, με την μεγάλη αίθουσα συνεδρίων να είναι δυναμικότητας 650 ατόμων, καθώς και roof garden 450 τ.μ., με πισίνα και θέα 360° σε όλη την Αθήνα.

 

Το διεθνές χαρτοφυλάκιο της εταιρίας Wyndham Hotel Group περιλαμβάνει σχεδόν 8.000 ξενοδοχεία και περίπου 679.100 δωμάτια, σε 73 χώρες, με 15 brand names ξενοδοχείων.

 

Εξάλλου, έως τον Σεπτέμβριο εκτιμάται να ολοκληρωθεί η πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Αστέρα Βουλιαγμένης έναντι 400 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ στην Αpollo Investments Hold Co, θυγατρική της πλειοδότριας εταιρείας του σχετικού διαγωνισμού, Jermyn Street Real Estate Fund IV.

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία πώλησης του Hilton Aθηνών, από την Alpha Bank.

 

Ειδικότερα, οι όμιλοι που έχουν ανταποκριθεί στην πρόσκληση ενδιαφέροντος αναμένεται να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές προκειμένου να προχωρήσει η σχετική διαδικασία. Σημειώνεται ότι η σύμβαση διαχείρισης που έχει υπογράψει η ιδιοκτήτρια εταιρία του ξενοδοχείου με την Hilton, που έληγε στα τέλη του έτους, παρατάθηκε. To Hilton Αθηνών ξεκίνησε την λειτουργία του στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1963 και αποτέλεσε το πρώτο παράρτημα διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας που άνοιξε ποτέ στην Αθήνα.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 201 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα