ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 2:41:52μ.μ.
12
Απριλίου

Ολοκλήρωση λιμενικών υποδομών στο Κατάκολο - Απ. Κατσιφάρας: Παραδόθηκε ένα έργο σημαία για την κρουαζιέρα

Ένα σημαντικό έργο, το οποίο αποτέλεσε στρατηγική προτεραιότητα για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ολοκληρώθηκε και εχθές έγινε η διοικητική παράδοσή του στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου.

Πρόκειται για την Εκτέλεση Συμπληρωματικών Έργων στον Λιμένα Κατακόλου, συνολικού προϋπολογισμού 12.124.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε μέσω του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας 2007-2013 και περιελάμβανε τα υποέργα: επέκταση του παραλιακού κρηπιδώματος έμπροσθεν καταστημάτων, επέκταση του προσήνεμου μώλου και συμπληρωματικές εργασίες στον κεντρικό προβλήτα με κατασκευή νέας νησίδας παραβολής και μεταλλικής πεζογέφυρας.

 

lianmani2


«Είναι ιδιαίτερα συγκινητική για εμάς σήμερα αυτή η μέρα, καθώς παραδίδουμε ολοκληρωμένο ένα έργο - σημαία για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, μείζονος σημασίας για την ενίσχυση και περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και της κρουαζιέρας στην περιοχή μας. Το έργο που παραδίδεται σήμερα στους πολίτες και στην τοπική κοινωνία, είναι ένας ασφαλής λιμένας που μπορεί να εξυπηρετεί και κρουαζιερόπλοια μήκους άνω των 300 μέτρων, ενώ ταυτόχρονα θα γίνεται καλύτερη διαχείριση – εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών που αποβιβάζονται από αυτά» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας.


Συμπληρώνοντας ο Απ. Κατσιφάρας σημείωσε πως η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι έτοιμη να συμπεριλάβει ώριμες προτάσεις για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) στον άξονα Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία.


«Σε συνδυασμό με την ολοκλήρωση των εργασιών στο λιμένα Κατακόλου, οι ΟΧΕ είναι ένα σημαντικό εργαλείο, το οποίο μπορεί να συσπειρώσει τους Δήμους, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ερευνητικούς φορείς και την κοινωνία πολιτών, ώστε να υλοποιηθεί ένα πολυθεματικό και πολυτομεακό σχέδιο με στοχευμένες παρεμβάσεις που θα επιφέρουν βιώσιμα αποτελέσματα στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην ανάπτυξη της περιοχής» τόνισε ο κ. Κατσιφάρας.

 

limani 3


Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα επιπλέον έργα που μπορούν να ενταχθούν στις ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση) και έχει γίνει πρόβλεψη να ενταχθούν στη νέα προγραμματική περίοδο Ε.Π. Δυτικής Ελλάδας 2014 – 2020 και είναι: η δημιουργία χώρων υποδοχής επισκεπτών στο λιμάνι Κατακόλου (νέα κτίρια υποδοχής, ελέγχου, αναπαλαίωση παλαιών αποθηκών, υπαίθριου θεάτρου, ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου και γενικότερα χερσαίων ζωνών), αλλά και το έργο της «Κατασκευής Οδού Λαστέικα – Παράκαμψη Αγίου Ιωάννη – Κατάκολο» που θα συνδέει τον δρόμο Πύργου–Κατακόλου απευθείας με την Εθνική οδό Πατρών –Πύργου –Αρχαίας Ολυμπίας και τον βορειοδυτικό άξονα Πάτρα –Πύργος –Τσακώνα.


«Το λιμάνι Κατακόλου πλέον είναι ένα από τα πιο σύγχρονα ευρωπαϊκά λιμάνια κρουαζιέρας, αποτελώντας κόμβο στη Μεσόγειο και ιδίως σε Αδριατική και Ιόνιο. Σκοπεύουμε να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις υποδομές και τη σύνδεση με αυτό, ώστε να μπορέσουμε να αποκομίσουμε τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας καταλήγοντας «στρατηγικός μας στόχος ως Περιφέρεια είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση σημαντικών παρεμβάσεων προκειμένου να δώσουμε ώθηση σε κάθε περιοχή, προς όφελος των συμπολιτών μας. Δε σταματάμε να διεκδικούμε για να επιτύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα».


Στην διοικητική παράδοση του λιμένα Κατακόλου παραβρέθηκαν επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Δήμαρχος Πύργου Γαβριήλ Λιατσής, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λεωνίδας Βαρουξής, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ηλείας Μιχάλης Καλογερόπουλος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, καθώς και οι επιβλέποντες μηχανικοί.

 

 

embed video plugin powered by Union Development
Διαβάστηκε 163 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα