ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 1:48:51μ.μ.
22
Δεκεμβρίου

Τη σύναψη συμφωνίας για τη διάθεση του 80% της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurolife ERB Insurance Group Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών προς την Fairfax Financial Holdings Limited ("Fairfax") ανακοινώσε η Eurobank.

 

Ειδικότερα η Eurobank ανακοίνωσε ότι σήμερα επιτεύχθηκε συμφωνία με την Fairfax Financial Holdings Limited για την πώληση του 80% της συμμετοχής της στην Eurolife ERB Insurance Group Ανώνυμος Εταιρεία Συμμετοχών ακολουθώντας μια ανταγωνιστική διαδικασία πώλησης με τη συμμετοχή διεθνών επενδυτών.

 

Σύμφωνα με τους όρους της συναλλαγής, η Fairfax θα αποκτήσει το 80% της Eurolife από την Eurobank έναντι Euro 316 εκατ. σε μετρητά ενώ η Eurobank θα διατηρήσει το υπόλοιπο 20%.

 

Η συναλλαγή περιλαμβάνει τις ασφαλιστικές δραστηριότητες ζωής και γενικών ασφαλίσεων της Eurolife στην Ελλάδα και στη Ρουμανία, τη θυγατρική μεσιτείας ασφαλίσεων της Eurolife στην Ελλάδα και τις συμβάσεις τραπεζοασφαλιστικής (bancassurance agreements) μεταξύ θυγατρικών της Eurolife, της Eurobank και θυγατρικών της αναφορικά με την αποκλειστική διανομή ασφαλιστικών προϊόντων στην Ελλάδα και στη Ρουμανία μέσω του δικτύου πωλήσεων της Eurobank.

 

Όπως επισημαίνει η Eurobank, η συναλλαγή αποτελεί ένα σημαντικό σημείο του σχεδίου αναδιάρθρωσης της Eurobank, όπως αυτό εγκρίθηκε αρχικώς τον Απρίλιο του 2014 από τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αναθεωρήθηκε πρόσφατα, καθόσον επιβεβαιώνεται η ισχυρή δέσμευση της Eurobank για την υλοποίηση της στρατηγικής της αναφορικά με τη σταδιακή αποχώρησή της από μη τραπεζικές δραστηριότητες εντός συγκεκριμένων προθεσμιών και η επανεστίαση των πόρων και της προσοχής της διοίκησής της σε αμιγώς τραπεζικές δραστηριότητες.

 

Με την ολοκλήρωσή της, η συναλλαγή θα επιτρέψει στην Τράπεζα να επωφεληθεί από τη δημιουργία αξίας στο μέλλον μέσω της μειοψηφικής συμμετοχής της στον όμιλο Eurolife και θα αυξήσει το δείκτη κεφαλαίου κοινών μετοχών κατηγορίας 1 (CET 1) κατά περίπου 26 μονάδες βάσης (σε 17.8% περίπου από 17,5%)1.

 

Επιπροσθέτως, η προβλεπόμενη μακρά συνεργασία με την Fairfax, που αποτελεί επιφανή διεθνή εταίρο στον τομέα των ασφαλίσεων, αναμένεται να διατηρήσει την ανταγωνιστικότητα και τη μελλοντική ανάπτυξη του ομίλου Eurolife προς το συμφέρον των πελατών και των εργαζομένων του.

 

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αναβλητική αίρεση της λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές και ρυθμιστικές αρχές και αναμένεται πριν το τέλος του τρίτου τριμήνου του 2016.

 

 

πηγή: iefimerida.gr

Διαβάστηκε 154 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα