ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 12:46:08π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
25
Δεκεμβρίου

Το σχέδιο αλλαγών στην φορολογία φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων

Αρχής γενομένης από τα εισοδήματα του 2016 θα ισχύσει η νέα κλίμακα φορολογίας φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών.

Κύκλοι του υπουργείου τονίζουν ότι η κλίμακα θα ισχύσει αναδρομικά, από 1η Ιανουαρίου, ασχέτως του πότε θα ψηφιστεί από τη Βουλή. Εφόσον επιβεβαιωθεί αυτό, οι ανατροπές στους μισθούς και τις συντάξεις θα φανούν στη μηνιαία παρακράτηση.

 

Στόχος του ΥΠΟΙΚ είναι η επιβράβευση των επιμελών επιχειρήσεων με μείωση φόρου ενώ θα τιμωρηθούν με αυξημένους συντελεστές οι φοροφυγάδες επαγγελματίες, κάτι σαν bonus-malus στη φορολογική κλίμακα.

 

Το αφορολόγητο αναμένεται αν παραμείνει στις 9.500 ευρώ και θα κατοχυρώνεται για δαπάνες που έχουν γίνει με πλαστικό χρήμα και web banking.

 

Οι βασικές αλλαγές που προβλέπει το νέο (υπό επεξεργασία) σχέδιο του ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με τη Realmoney είναι:
-Ενιαία κλίμακα για όλα ανεξαιρέτως τα εισοδήματα για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες και από κάθε πηγή: επαγγελματική δραστηριότητα ή ενοίκια.


-Αντί τριών κλιμάκων που ισχύουν σήμερα (22% - 32% - 42%) θα υπάρχουν έως και 10 φορολογικά κλιμάκια με στόχο την πιο δίκαιη φορολόγηση.


-Ο κατώτατος συντελεστής για πολύ χαμηλά εισοδήματα θα κατέβει κάτω από 20% ενώ για τα υψηλά θα ανέβει πάνω από το 42%, χωρίς να ξεπερνά το 50%.

 

-Στους συντελεστές δεν θα περιλαμβάνεται η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης από 2% έως 8%, η οποία θα συνεχίσει να επιβάλλεται χωριστά.

 

 

πηγή: newsbeast.gr

Διαβάστηκε 160 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα