ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 11:15:19μ.μ.
13
Μαρτίου

«Βροχή» λουκέτων και το 2017 στις επιχειρήσεις - Περισσότερα από 5.660 μόνο πρώτο δίμηνο

Συνεχίζεται αμείωτη η… βροχή των «λουκέτων» και το 2017.  Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύπος», μόνο το δίμηνο Ιανουάριος-Φεβρουάριος έκλεισαν 5.669 επιχειρήσεις, ενώ αυτές που άνοιξαν περιορίστηκαν στις 4.396, σύμφωνα με στοιχεία από το Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ).

Το γεγονός πως τα «λουκέτα» ήταν κατά 1.273 περισσότερα από τις συστάσεις εταιριών ή διαφορετικά το λεγόμενο αρνητικό ισοζύγιο εγγραφών-διαγραφών εταιριών στους καταλόγους του ΓΕΜΗ έχει θορυβήσει τον επιχειρηματικό κόσμο. Πολλοί είναι εκείνοι που ανησυχούν πως αν συνεχίσει την πορεία της η ελληνική οικονομία σε καθοδικό σπιράλ -αργά ή γρήγορα- θα έρθει η σειρά τους να… κατεβάσουν ρολά.

 

Καμπανάκι

Για να «ανασάνει» η αγορά, οι επιχειρηματίες ζητούν να αντιμετωπιστούν προβλήματα όπως αυτά της δυσβάσταχτης φορολογίας, της γραφειοκρατίας, της έλλειψης ρευστότητας, των «κόκκινων» δανείων κ.λπ. Η κυβέρνηση, ωστόσο, στην καλύτερη των περιπτώσεων ανταποκρίνεται με λύσεις που καλύπτουν ελάχιστους. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Υπενθυμίζεται πως τα αυστηρά κριτήρια που περιγράφονται στο σχετικό νομοσχέδιο που έδωσε στο φως της δημοσιότητας το αρμόδιο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, τον περασμένο Φεβρουάριο, αφήνουν εκτός «μηχανισμού» την πλειονότητα των επιχειρήσεων.

 

Η ακτινογραφία

Αναλυτικότερα, για τα στοιχεία του ΓΕΜΗ, η νομική μορφή εταιρίας που προτιμάται, σταθερά, περισσότερο είναι η ατομική. Το χρονικό διάστημα Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2017 ιδρύθηκαν 2.535 ατομικές εταιρίες. Ταυτόχρονα, όμως, έκλεισαν 4.016 εταιρίες της ίδιας νομικής μορφής – οι περισσότερες έβαλαν «λουκέτο» τον πρώτο μήνα του χρόνου (2.233 επιχειρήσεις).

 

 

πηγή: pronews.gr

Διαβάστηκε 225 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα