ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024 - 11:13:55π.μ.
19
Οκτωβρίου

Χαρίτσης: Αν δεν στηριχθούν τα μικρομεσαία στρώματα, θα υπάρχουν επιπτώσεις στα δημόσια έσοδα

«Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν έκρηξη ανατιμήσεων σε βασικά είδη διατροφής».

 

Η Ευρώπη την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε ένα πακέτο επτά σημείων για τη στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων απέναντι στις ανατιμήσεις στην ενέργεια, ενώ χώρες όπως η Ισπανία θέτουν πλαφόν στα τιμολόγια. Εμείς δεν έχουμε δει τίποτα τέτοιο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, παρότι η χώρα μας έχει την πιο εύθραυστη οικονομία στην Ευρωζώνη και μόλις σήμερα η χονδρεμπορική τιμή στην ενέργεια για τη χώρα μας έφτασε σε νέο πανευρωπαϊκό ρεκόρ» δηλώνει ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

 

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Kontra Channel ο βουλευτής τόνισε πως «καταθέσαμε συγκεκριμένη τροπολογία για τη μείωση του ειδικού φόρου στα ενεργειακά προϊόντα στα κατώτατα επίπεδα που επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόταση που η κυβέρνηση απέρριψε. Παράλληλα ζητάμε την αυστηροποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου για να σταματήσουν τα κερδοσκοπικά φαινόμενα».

 

Κατά τον ίδιο, «τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Σεπτέμβρη δείχνουν έκρηξη ανατιμήσεων σε βασικά είδη διατροφής, πρώτες ύλες, μεταφορικά κόστη και στην ενέργεια. Αν δεν ληφθούν τώρα μέτρα, οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες για την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της. Η κυβέρνηση μείωσε κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ τον στόχο που η ίδια είχε θέσει για την απορρόφηση των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης για το 2021».

 

Και καταλήγει: «Καταθέσαμε σχετική ερώτηση, καθώς κι εδώ έχουμε μεγάλη καθυστέρηση παροχής ρευστότητας στην οικονομία. Εάν δεν υπάρχει στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των ευάλωτων και των μεσαίων στρωμάτων, αυτό θα έχει συνέπειες και στα δημόσια έσοδα».

 

 

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 121 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα