ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 12:53:43π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 51
18
Μαΐου

Αϊτή: Ανακαλύφθηκε το πλοίο του Χριστόφορου Κολόμβου;

Κατηγορία Αρχαιολογία

Αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν τη ναυαρχίδα του Χριστόφορου Κολόμβου, η οποία είχε καταστραφεί περίπου πέντε αιώνες πριν στα νερά της Καραϊβικής.

Οι αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι ανακάλυψαν το πλοίο Σάντα Μαρία στο βυθό της θάλασσας ανοιχτά της βόρειας ακτής της Αϊτής.
Ο επικεφαλής των αρχαιολόγων Μπάρυ Κλίφορντ δήλωσε ότι εντόπισε το πλοίο ακριβώς στην περιοχή στην οποία ανέφερε ο Κολόμβος ότι είχε προσαράξει.


Ένα κανόνι του 15ου αιώνα που βρέθηκε στην περιοχή κάνει τον κ. Κλίφορντι να πιστεύει ότι πρόκειται για το πλοίο Σάντα Μαρία.
Το 1492 ο Χριστόφορος Κολόμβος ξεκίνησε από την Ισπανία το ταξίδι του προς τις Ινδίες με τη χρηματοδότηση του βασιλιά Φερδινάνδου Β΄ και της βασίλισσας Ισαμπέλας Α’.

 

Τελικώς κινήθηκε προς την αντίθετη κατεύθυνση φτάνοντας στην Καραϊβική. Το Δεκέμβριο του 1492 η Σάντα Μαρία προσάραξε κατά λάθος και χάθηκε.
Το 1493 ο Κολόμβος ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής στην Ισπανία με τα υπολειπόμενα δύο πλοία του στόλου του.
Οι αρχαιολόγοι είχαν εντοπίσει το ναυάγιο από το 2003. Ωστόσο δεν είχαν εκτιμήσει σωστά την ανακάλυψη του κανονιού τότε.
Πλέον υπολείπονται νέες έρευνες ώστε να επιβεβαιωθεί η ανακάλυψη.

 

Πηγή:naftemporiki.gr

Διαβάστηκε 338 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα