ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 11:40:56π.μ.
25
Μαΐου

Ανοιχτό μουσείο: Ευαίσθητα χρώματα

Κατηγορία Αρχαιολογία

Το Ανοιχτό Μουσείο είναι η δράση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, με στόχο να γνωρίσει στο ευρύ κοινό τις πολύπλευρες εργασίες που διενεργούνται για την έρευνα, τη συντήρηση και την ανάδειξη των αρχαιοτήτων.

Τι συμβαίνει στα εργαστήρια συντήρησης, όταν οι αρχαιότητες ετοιμάζονται να συναντήσουν το φως της δημοσιότητας στους εκθεσιακούς χώρους του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, αλλά και να ταξιδέψουν σε μουσεία και εκθέσεις σε όλο τον κόσμο; Ποιες ειδικότητες συνεργάζονται για τη μελέτη, αποκατάσταση και φροντίδα των αρχαίων που φυλάσσονται στο Μουσείο;

 

Στις 25 Μαΐου 2017 και ώρα 12.00 θα πραγματοποιηθεί η τέταρτη παρουσίαση με τίτλο: Ευαίσθητα χρώματα: από τους ξύλινους πίνακες του Πιτσά στις λευκές ληκύθους και τα πήλινα ειδώλια

 

Στον πρώτο όροφο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου εκτίθενται οι ξύλινοι πίνακες του Πιτσά, μοναδικοί μάρτυρες για τις τεχνικές και τη χρωματική παλέτα που οι Κορίνθιοι καλλιτέχνες χρησιμοποιούσαν στη μεγάλη ζωγραφική. Λίγες αίθουσες παρακάτω, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν τις λευκές ληκύθους με τις πολύχρωμες παραστάσεις, που συνόδευαν τους νεκρούς στην τελευταία τους κατοικία. Ακολουθούν τα πήλινα ειδώλια των ιστορικών χρόνων, που όπως και τα γλυπτά των αρχαίων Ελλήνων ήταν ζωγραφισμένα, δημιουργώντας έναν ζωντανό και χαρούμενο κόσμο. Κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες αντικειμένων, υλικών και τεχνικών (ξύλο, επίθετα χρώματα, επιχρύσωση κ.ά.) θέτει ειδικές απαιτήσεις στους συντηρητές, τόσο κατά τη στιγμή της εύρεσης, όσο και μετέπειτα ως προς τις συνθήκες ασφαλούς καθαρισμού, φύλαξης, έκθεσης ή μεταφοράς των αρχαιοτήτων.

 

Μετά την παρουσίαση στους εκθεσιακούς χώρους, θα ακολουθήσει επίσκεψη στο εργαστήριο συντήρησης αγγείων και μικροτεχνίας.


Που και πότε

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο > Εξάρχεια - Νεάπολη
Διεύθυνση: Πατησίων 44 & Τοσίτσα 1 Τηλέφωνο: 2132144800, 2132144856, 213214

 

Πέμπτη 25 Μαίου 2017, ώρες: 12:00


Εισιτήρια

Γενική είσοδος: 10€
Μειωμένη είσοδος: 5€ (ισχύει για φοιτητές χωρών εκτός Ε.Ε., για άτομα άνω των 65 ετών από χώρες της Ε.Ε. και για τους συνοδούς γονείς στις εκπαιδευτικές επισκέψεις των σχολείων της Α' βάθμιας εκπαίδευσης)

Ενιαίο εισιτήριο:
Ολόκληρο: 15€
Μειωμένη είσοδος: 8€ (Ισχύει για Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, Νομισματικό Μουσείο και Επιγραφικό Μουσείο)

 

Για την παρακολούθηση απαιτείται δήλωση συμμετοχής μια μέρα πριν στα τηλέφωνα 213 2144817. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για 30 μόνο άτομα. Απαραίτητη είναι και η προμήθεια εισιτηρίου εισόδου στο μουσείο.

 

 

πηγή: artandlife.gr

Διαβάστηκε 493 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα