ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Τρίτη, 16 Απριλίου 2024 - 12:21:34π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
26
Νοεμβρίου

Πόλη και νεκροταφείο τουλάχιστον 7.000 ετών ήρθαν στο φως στην Αίγυπτο

Κατηγορία Αρχαιολογία

Οι ανασκαφές έφεραν στο φως μια αρχαία πόλη χρονολογίας άνω των 7.000 ετών και ένα νεκροταφείο που χρονολογείται στην εποχή της Πρώτης Δυναστείας στη νότια επαρχία Σοχάγκ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Αρχαιοτήτων της χώρας.

Κάτοικοι της πόλης πιθανώς ήταν υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι και κατασκευαστές τάφων. Η ανακάλυψή της πιθανώς να αποφέρει νέα στοιχεία για την Άβυδο, μία από τις αρχαιότερες πόλεις της αρχαίας Αιγύπτου, ανέφερε το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.

 

Εμπειρογνώμονες τονίζουν πως η Άβυδος ήταν η πρωτεύουσα της Αιγύπτου προς το τέλος της Προδυναστικής περιόδου και κατά τη διάρκεια τεσσάρων πρώτων Δυναστειών.

 

Η πόλη εντοπίστηκε 400 μέτρα μακριά από το ναό του Φαραώ Σέτι Α’, μνημείο της περιόδου του Πρώτου Βασιλείου στον Νείλο .

 

Οι έρευνες των αρχαιολόγων έχουν φέρει στο φως έως τώρα καλύβες, απομεινάρια κεραμικών και εργαλεία επεξεργασίας σιδήρου, καθώς και 15 πελώριους τάφους, κάποιοι από τους οποίους είναι μεγαλύτεροι από τάφους βασιλέων στην Άβυδο, τόνισε το υπουργείο.

 


Πηγή: archaiologia.gr

Διαβάστηκε 224 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα