ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 11:42:50π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
27
Οκτωβρίου

Bυζαντινά ναυάγια εντοπίστηκαν στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας

Κατηγορία Αρχαιολογία

Άγγλοι αρχαιολόγοι εντόπισαν στο βυθό της Μαύρης Θάλασσας, σε πολύ καλή κατάσταση, πάνω από 40 βυζαντινά και οθωμανικά πλοία που είχαν ναυαγήσει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ομάδα που διεξήγε υποθαλάσσιες αρχαιολογικές έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα χρησιμοποίησε δύο τηλεκατευθυνόμενες συσκευές για να ερευνήσει το βυθό, σε βάθος 1.800 μέτρων. Η μία από αυτές δημιουργεί υψηλής ανάλυσης τρισδιάστατες εικόνες ενώ η άλλη με κάμερες, προβολείς και ανιχνευτές λέιζερ συνέλεξε πληροφορίες για το βυθό.

 

Ο επικεφαλής της ομάδας, καθηγητής Τζον Άνταμς, δήλωσε στην εφημερίδα ότι «βασικός σκοπός της επιχείρησης είναι να κάνουμε γεωφυσικές έρευνες για να εντοπίσουμε τα σημεία όπου βυθίστηκαν τα πλοία και να συλλέξουμε στοιχεία που θα μας εξηγήσουν την ιστορία της Μαύρης Θάλασσας».

 

Οι αρχαιολόγοι που εξερεύνησαν το φλοιό και φωτογράφισαν τους σκελετούς των πλοίων σημειώνουν ότι λόγω έλλειψης οξυγόνου τα πλοία βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Οι έρευνες πραγματοποιήθηκαν κατά μήκος των παλαιών διαδρομών που συνέδεαν το Βυζάντιο με άλλες χώρες.

 

 

Πηγή: archaiologia.gr

 

Διαβάστηκε 216 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα