ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 7:00:09π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 298
28
Ιουλίου

Ένα ελαιουργείο των παλαιοχριστιανικών χρόνων στη Μυτιλήνη

Κατηγορία Αρχαιολογία

Ένα ελαιουργείο των παλαιοχριστιανικών χρόνων που αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών διάνοιξης δρόμου θα παρουσιαστεί στο κοινό της Μυτιλήνης την Τετάρτη 27 Ιουλίου στις 7 το απόγευμα στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο. Στην εκδήλωση θα παραστεί και η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού Μαρία Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη.

Το αρχαίο ελαιοτριβείο ήρθε στο φως στο πλαίσιο του έργου βελτίωσης της 9ης επαρχιακής οδού Θερμής-Πηγής-Λάμπου Μύλων και επανατοποθετήθηκε στο αίθριο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου όπου πλέον θα εκτίθεται.

 

«Πρόκειται για τμήμα μεγάλου συγκροτήματος οργανωμένων εγκαταστάσεων αγροτοβιοτεχνικού χαρακτήρα που σχετίζεται με την παραγωγή και εκμετάλλευση των εγχώριων προϊόντων όπως σιτηρών, ελαίου ή και οίνου και ήταν σε συνεχή χρήση από τον 2ο έως και τον 6ο αι. μ.Χ.» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου.

 

«Για μας είναι μια πολύ σημαντική εκδήλωση την οποία διοργανώνουμε εδώ και δυο μήνες. Το αρχαίο ελαιοτριβείο βρέθηκε δίπλα σε μια αγροικία της εποχής του 5ου αι. μ.Χ. και βρέθηκε ακέραιο. Το μεταφέραμε αυτούσιο και το στήσαμε ξανά στην αυλή του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου όπου έγιναν και εργασίες αποκατάστασής του», λέει ο προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Παύλος Τριανταφυλλίδης.

 

Στο αμφιθέατρο του Μουσείου, σε ειδική προβολή που έχει οργανωθεί, θα παρουσιαστεί στους επισκέπτες και το εποπτικό υλικό που έχει ετοιμαστεί για το συγκεκριμένο εύρημα, ώστε να ενημερωθούν οι επισκέπτες για τον τρόπο λειτουργίας του και τη χρήση που είχε την εποχή εκείνη.

 


Πηγή: archaiologia.gr

Διαβάστηκε 165 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα