ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 12:38:26μ.μ.
18
Μαΐου

Εορτασμός Διεθνούς Ημέρας Μουσείων

Κατηγορία Αρχαιολογία

Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού  και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων την Πέμπτη 18 Μαΐου διευρύνοντας το ωράριο λειτουργίας στα Μουσεία του, Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα»,

Δωδεκανησιακό σπίτι «Βασίλη & Ειρήνης Μοσκόβη», Κέντρο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη», Μουσείο «Ελευθέριος Βενιζέλος», Ψηφιακό Μουσείο Ακαδημίας Πλάτωνος και Δημοτική Πινακοθήκη, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

 

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017
     ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΜΕΛΙΝΑ» -  Ηρακλειδών 66Α και Θεσσαλονίκης
•    Συλλογή Φιγούρας Θεάτρου Σκιών Οικογένειας «Σωτήρη Χαρίδημου»
•    Συλλογή Οδοιπορικού Παλιάς Αθήνας
Στη συλλογή «Οδοιπορικό της Παλιάς Αθήνας»  θα πραγματοποιηθεί πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αφορμή το θέμα της ημέρας μουσείων «Τα Μουσεία, μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται»
Ώρες εκπαιδευτικών προγραμμάτων: 10:00 – 11:30 &13:00-14:30

     

ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΟ ΣΠΙΤΙ «ΒΑΣΙΛΗ & ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΟΣΚΟΒΗ»  Δωδώνης 119 – Σεπόλια


Θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις από την έναρξης και ανά δύο ώρες.

     

ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ «ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ» - Αγγ.Χατζημιχάλη 6
Θα πραγματοποιηθούν δρώμενα με τίτλο: «Το Αρχοντικό Χατζημιχάλη στα χρόνια της Γερμανικής Κατοχής»

•    Ώρα : 17:00 - 18:00
Με αφορμή το θέμα της ημέρας μουσείων «Τα Μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται» θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στους χώρους του αρχοντικού Χατζημιχάλη στην Πλάκα, με  παράλληλη εξιστόρηση των καταστάσεων που συνέβησαν ανάμεσα στα πρόσωπα της οικογένειας Χατζημιχάλη, οδηγώντας σε συναισθηματική ρήξη και αντιθέσεις.


•    Ώρα : 18:00 – 20:00
Διάλεξη του Γιάννη Μεγαλακάκη με θέμα: «Ο κρητικός χορός στο σταυροδρόμι του χθες και του αύριο» ,στο πλαίσιο προγραμματισμένου κύκλου σεμιναρίων.

     

ΜΟΥΣΕΙΟ «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» Πάρκο Ελευθερίας – Β. Σοφίας
Ώρες ξεναγήσεων : 10:00  – 13:00
Η ξενάγηση στο Μουσείο περιλαμβάνει αναφορά στην ιστορία του κτιρίου και στη χρήση του κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, περιήγηση στους χώρους του και γνωριμία με την προσωπικότητα και το έργο του Ελευθερίου Βενιζέλου.

     

ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ Μοναστηρίου και Κρέοντος 1
Mε αφορμή  την Διεθνή Ημέρα Μουσείων , το Μουσείο «Ακαδημίας Πλάτωνος» θα παραμείνει ανοιχτό από τις 9:00 – 20:00 και  με παρουσία εξειδικευμένου προσωπικού, θα ξεναγεί τους επισκέπτες ,προσφέροντας τους γνώσεις γύρω από τη θεωρία των ιδεών του Πλάτωνος.
     

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ Λεωνίδου & Μυλλέρου,  στάση Μετρό Μεταξουργείο,  τηλ. 210 5202420 – 21
Mε αφορμή  την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, η Δημοτική Πινακοθήκη θα διευρύνει το ωράριο λειτουργίας των εκθεσιακών χώρων στα κτίρια του Μεταξουργείου έως τις 21:00.

 

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Διαβάστηκε 494 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα