ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 1:09:09μ.μ.
27
Φεβρουαρίου

Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτη

Κατηγορία Αρχαιολογία

Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης, σε σύμπραξη με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Εθελοντισμού, την Ομάδα Εθελοντών Πολιτισμού και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, καλεί τους επισκέπτες, την Τετάρτη 1/3/2017, ώρα 18.00,

στη δεύτερη πράξη της παρουσίασης για την Κρητική Νομισματική Ιστορία με τίτλο «Μεσαίωνας και εντεύθεν»,καλύπτοντας έτσι μια μεγάλη χρονική περίοδο από το Βυζάντιο και τη Βενετοκρατία ως την Τουρκοκρατία και τον κατοπινό ελεύθερο βίο της Μεγαλονήσου, στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων «Ψηφίδες Κρητικής Ιστορίας».

 

Η τοπική οικονομία στο πλαίσιο ευρύτερων κρατικών μορφωμάτων, σε εποχές κρίσης και εσωστρέφειας ή ευημερίας και κοσμοπολιτισμού, απεικονίζεται πιστά στον στρογγυλό και πολλαπλό καθρέπτη των νομισμάτων. Αυτών που εκδόθηκαν στο νησί και εκείνων που εισήχθηκαν από ειρηνικούς (εμπόριο, κρατικές πληρωμές) ή αιματηρούς (πειρατεία, πολεμικές επιδρομές) δρόμους.

 

Συνάμα παρακολουθούμε τα κρητικά μολυβδόβουλα και μετάλλια να στρατεύονται στη μάχη των εικόνων και των εντυπώσεων. Όλα μαζί συνεπικουρούν τις γραπτές μαρτυρίες κάθε είδους, ώστε η συνολική εικόνα της Κρήτης να αποκτήσει όλα τα χρώματα της ιστορικής αλήθειας.

 

Περιγραφές της θα αποτελέσουν τόσο η διάλεξη στο Ιστορικό Μουσείο όσο και η ξενάγηση στην νομισματική έκθεσή του από τον Κλεάνθη Σιδηρόπουλο, αρχαιολόγο-νομισματολόγο, συνεχίζοντας και ολοκληρώνοντας έτσι τη διαδρομή που ξεκίνησε η αντίστοιχη εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο (22/2/17) για τα εκεί φυλασσόμενα ευρήματα των αρχαίων χρόνων.

 

Πληροφορίες: 2810-283219, Εσωτ. 101

 

Είσοδος: Ελεύθερη

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 290 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα