ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 4:56:41μ.μ.
31
Μαΐου

Champions League: Η κατάκτηση της κούπας φέρνει στα ταμεία της Τσέλσι πάνω από 100 εκατ. ευρώ

Κατηγορία Αθλητικά

Ο θρίαμβος για την ομάδα του Τούχελ είχε και σημαντικά οικονομικά οφέλη

Όταν τον προηγούμενο Ιανουάριο η Τσέλσι ανακοίνωνε την απόκτηση του Τόμας Τούχελ στη θέση του Φρανκ Λάμπαρντ, στον σύλλογο του δυτικού Λονδίνου περίμεναν πως αυτή η κίνηση θα έφερνε πολλά οφέλη μακροπρόθεσμα. Ωστόσο, με την κατάκτηση του Champions League από τους «μπλε», που επικράτησαν στο Πόρτο της Μάντσεστερ Σίτι με 1-0, αυτά ήρθαν ακόμη γρηγορότερα.

 

Μάλιστα, το επίτευγμα της ομάδας του Γερμανού τεχνικού, που εκτός της αίγλης που προσθέτει στον σύλλογο με τη δεύτερη κούπα με τα… μεγάλα αυτιά, έφερε και σημαντικά «συν» στα ταμεία. Τα χρήματα που θα φέρει αυτή η επιτυχία θα περιορίσουν σε ουσιαστικό βαθμό τον οικονομικό αντίκτυπο που έχει φέρει η πανδημία του κορονοϊού.

 

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται, στα ταμεία της Τσέλσι, θα μπουν -στο προσεχές χρονικό διάστημα- περίπου 106 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που αναλογούν στην πορεία της ομάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (82 εκατ. ευρώ), σε συνδυασμό με την κατάταξή της στον πίνακα της UEFA (24 εκατ. ευρώ).

 

Επίσης, οι πρωταθλητές Ευρώπης, θα εισπράξουν περίπου 3,5 εκατομμύρια ευρώ, από τη συμμετοχή τους στον επικείμενο τελικό του European Supercup, με αντίπαλο την Βιγιαρεάλ, που κατέκτησε το Europa League.

 

.

Πηγή:newsbeast.gr

Διαβάστηκε 179 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα