ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 10:52:54π.μ.
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 299
28
Μαΐου

Ηράκλειο: Ξεκινά σήμερα η 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Κρήτης

Κατηγορία Αθλητικά

Η 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Κρήτης, που χαρακτηρίζεται ως μια μεγάλη γιορτή του σχολικού αθλητισμού, θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο από την Κυριακή 28 Μαΐου μέχρι και την Τρίτη 30 Μαΐου.

afisa ethelontismouΤην Περιφερειακή Μαθητιάδα Κρήτης συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, ο δήμος Ηρακλείου και η Περιφέρεια Κρήτης και θα ξεκινήσει με την λαμπαδηδρομία της Κυριακής ενώ θα κορυφωθεί με τους αγώνες που θα διεξαχθούν την Δευτέρα και την Τρίτη στο Παγκρήτιο Στάδιο, όπου θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 3.000 μαθητές από ολόκληρη την Κρήτη.

 

Το Σάββατο, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Παγκρήτιο, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης Γιώργος Τερζάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του δήμου Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Νίκος Συριγωνάκης, εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η διοργάνωση θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

 

«Είμαστε χαρούμενοι που θα φιλοξενήσουμε στην πόλη την 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Κρήτης, μια προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων που έχει στόχο να φέρει τους μαθητές σε επαφή με τα Ολυμπιακά Ιδεώδη. Ο δήμος Ηρακλείου με όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες του, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης και φυσικά χάρη στην πολύτιμη αρωγή των εθελοντών, είναι έτοιμος να φέρει εις πέρας μια ακόμη σημαντική αθλητική διοργάνωση με επιτυχία δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού του δήμου Ηρακλείου.

 

Θέλουμε, είπε, τα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα να είναι γεμάτα με κόσμο και η εικόνα χιλιάδων μαθητών από όλη την Κρήτη να αγωνίζονται στο Παγκρήτιο, είναι μια εικόνα που μας γεμίζει ικανοποίηση.

 

Η 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού έχει σύνθημα «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» απευθύνεται σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες της Περιφέρειας ώστε να «παιδευτούν» στις αρχές του «ευ αγωνίζεσθαι» και τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών Αγώνων, να γνωρίσουν και να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετάσχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να ζήσουν μία μοναδική και ανεπανάληπτη εμπειρία.

 

 

 

πηγή: zougla.gr

Διαβάστηκε 409 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα