ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 - 1:00:17μ.μ.
05
Νοεμβρίου

Είναι γνωστό πως ο Μίλωνας, ένα από τα πιο ιστορικά σωματεία της πόλης μας, βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στις Ακαδημίες του, οι οποίες έχουν χαρίσει πολλές επιτυχίες στην ομάδα. Εξαίρεση δε θα μπορούσε να αποτελεί και το τμήμα πετοσφαίρισης. Πριν από λίγες ημέρες, η διαδικτυακή τηλεόραση του Nstv βρέθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Μίλωνα για να δει την προπόνηση όλων των τμημάτων, από το πιο μικρό έως την ανδρική ομάδα, να μιλήσει με τους προπονητές αλλά και τους αθλητές αυτών, να καταγράψει και να σας παρουσιάσει τον τρόπο λειτουργίας και τη δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες βόλει του συλλόγου.

Ο προπονητής των Ακαδημιών, Παναγιώτης Γεωργούντζος, μας έδωσε μία σαφή εικόνα της δομής των αναπτυξιακών τμημάτων στον Μίλωνα, των ηλικιών που περιλαμβάνουν αυτά καθώς και του αριθμού συμμετοχής. Όπως μας είπε, στις Ακαδημίες αυτή τη στιγμή υπάρχουν γύρω στα 75 παιδιά. Τα τμήματα που υπάρχουν είναι τα Μίνι, που αποτελούνται από παιδιά του Δημοτικού, οι Παμπαίδες, με παιδιά ηλικίας 12-13 ετών, οι Παίδες, με παιδιά των αμέσως επόμενων ηλικιών και οι Έφηβοι, που στελεχώνονται ακόμη και με αθλητές που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο.

 

milonacadimies1


Όσον αφορά το πρόγραμμα προπονήσεων, αυτό φυσικά διαφοροποιείται από τμήμα σε τμήμα, με τον κο Γεωργούντζο να λέει χαρακτηριστικά: «Όσο είναι μικρά τα παιδιά έχουν λιγότερο όγκο προπόνησης, έρχονται τρεις φορές την εβδομάδα και εμείς χωρίς να είμαστε απαιτητικοί περιμένουμε να μπουν σε ένα πρόγραμμα και να αγαπήσουν το άθλημα. Αργότερα στα μεγαλύτερα τμήματα φτάνουν να προπονούνται πέντε φορές την εβδομάδα συν έναν αγώνα», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις διοργανώσεις στις οποίες παίρνουν μέρος τα τμήματα: «Για τους Παμπαίδες, τους Παίδες και τους Εφήβους υπάρχουν επίσημα πρωταθλήματα που διοργανώνονται από την Ομοσπονδία. Για τα πιο μικρά τμήματα διοργανώνονται τουρνουά από εμάς και τις άλλες ομάδες».


Στη συνέχεια μίλησε στην κάμερά μας ο νέος τεχνικός διευθυντής βόλει του Μίλωνα και προπονητής της ανδρικής ομάδας, Χρήστος Ντόζης, ο οποίος στάθηκε στις δύο πολύ μεγάλες επιτυχίες του εφηβικού τμήματος, που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος το 2014 και το 2015: «Αυτό είναι ένα επιστέγασμα της προσπάθειας που γίνεται στις Ακαδημίες και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Ήταν μια καλή φουρνιά, έγινε μια καλή δουλειά και ήταν μια μεγάλη επιτυχία για τον σύλλογο».


Ένας από τους πρωταγωνιστές αυτών των δύο μεγάλων διακρίσεων του εφηβικού τμήματος, ο Πάρης Κοτομάτας, μας μίλησε για το πώς τις έζησε από κοντά: «Ήταν ό, τι πιο ωραίο έχω κάνει. Έγιναν πολύ καλά παιχνίδια, παίξαμε ωραίο βόλει και όλοι στην ομάδα ήμασταν μια παρέα».


Ο Χρήστος Ντόζης, φυσικά, δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στη φετινή προσπάθεια του ανδρικού τμήματος στην Α2, τονίζοντας πως στόχος της ομάδας είναι να διατηρηθεί στην κατηγορία και παρά τις ελλείψεις σε κάποιες θέσεις λόγω ορισμένων παικτών που αποχώρησαν υπάρχει αισιοδοξία πως θα τα καταφέρει. Ένας εκ των παικτών του στην ανδρική ομάδα, ο Στράτος Περγάμαλης, προέρχεται από τα σπλάχνα του Μίλωνα και ήταν ο καταλληλότερος για να μας μιλήσει για τη δουλειά που γίνεται εκεί και πώς αυτή τον οδήγησε στην πρώτη ομάδα: «Έχω τις καλύτερες εντυπώσεις από τις Ακαδημίες, εδώ έχω μάθει το βόλει και συγκριτικά με ό, τι έχω δει σε άλλες ομάδες ο Μίλωνας είναι η καλύτερη επιλογή».


Με εξαιρετική δουλειά λοιπόν, πολλή όρεξη και σωστή καθοδήγηση, τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με το βόλει παίρνουν τις βάσεις στις Ακαδημίες του Μίλωνα και μυούνται στο άθλημα, με τους ανθρώπους της ομάδας να έχουν ως στόχο να βγάλουν από τα φυτώριά της ικανούς και σωστούς αθλητές.

 


Επιμέλεια: Ανδρέας Λεκάκης

 

 

embed video plugin powered by Union Development
Διαβάστηκε 253 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα