ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ :
giweather joomla module
Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024 - 9:03:13π.μ.
08
Μαρτίου

Ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης στη μεγάλη γιορτή του Αθηναϊκού για τη συμπλήρωση των 100 ετών από την ίδρυσή του

Κατηγορία Αθλητικά

Η μεγάλη και ιστορική ομάδα του Βύρωνα, ο Αθηναϊκός, γιόρτασε σε μια λαμπρή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο Τιτάνια, τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλές προσωπικότητες του σωματείου, εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, βετεράνοι, προπονητές, διοικητικοί παράγοντες και άλλοι, η παρουσία των οποίων είναι αντάξια της εκατοντάχρονης ιστορίας του σωματείου.


Στη μεγάλη γιορτή του Αθηναϊκού και του Αθλητισμού παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, ο οποίος στην ομιλία του, ευχαρίστησε το σωματείο για την τιμητική πρόσκληση αλλά «και την ευκαιρία που μου δίνεται να απευθύνω χαιρετισμό με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση, νιώθοντας χαρά και υπερηφάνεια ως Βυρωνιώτης, ως φίλαθλος, ως Δήμαρχος της πόλης», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο Δήμαρχος Βύρωνα δήλωσε επίσης ότι «το 2017 σηματοδοτεί τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την ίδρυση ενός από τα πιο ιστορικά σωματεία της χώρας. Του Αθηναϊκού. Μιας ομάδας που τίμησε και συνεχίζει να τιμάει τα ιδεώδη του αθλητισμού, αλλά και τη φιλοσοφία ζωής που τον διέπει και που ενσαρκώνει με τον καλύτερο τρόπο.

 

Ο Αθηναϊκός, από την ίδρυσή του έως σήμερα, είναι και τρόπος ζωής. Για τους αθλητές και τους συγγενείς τους, τους διοικούντες, τον κόσμο που τον ακολουθεί, για όλους όσους αγαπούν τον αθλητισμό και τις οικουμενικές και θεμελιώδεις ηθικές αξίες που φέρει».

 

Σε ό,τι αφορά τη συμβολή του Δήμου, ο κ. Κατωπόδης τόνισε ότι «εμείς, ως Δημοτική Αρχή, δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε δίπλα στον Αθηναϊκό, όπως και σε όλα τα σωματεία της πόλης μας, αναζητώντας έναν οδηγό επιβίωσης την εποχή της κρίσης. Στηρίζουμε έτσι και αλλιώς όπως πολύ καλά γνωρίζετε το σωματείο με διάφορους τρόπους (παραχώρηση γηπέδων, γραφείων, αποθηκών κ.λπ.), αναγνωρίζοντας τόσο την προσφορά του στην πόλη του Βύρωνα – καθώς είναι από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης του αθλητισμού στην περιοχή μας - αλλά και τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες καλείται να λειτουργήσει. Τελειώνουμε την ανακατασκευή του πλαστικού χλοοτάπητα του γηπέδου της Εργάνης, ενός πολύ δύσκολου λόγω των συνθηκών έργου, που ξέρουμε ότι σας ταλαιπώρησε, αλλά θα δημιουργήσει για εσάς καλύτερες συνθήκες προπόνησης. Βελτιώσαμε την καθαριότητα και την φύλαξη των αθλητικών εγκαταστάσεων που αθλείσθε και προετοιμαζόμαστε για μια συνολική συντήρησή τους, βελτιώνοντας τις συνθήκες λειτουργίας τους.  Και είμαι βέβαιος, πως και με τη δική μας συμβολή, θα τα καταφέρουμε.

 

Γιατί ο Αθηναϊκός είναι ένα ιστορικό σωματείο που διαθέτει δυναμική και κυρίως ένα όνομα, μια ταυτότητα που ξεπερνά τα γεωγραφικά όρια του δήμου μας, αλλά και της χώρας μας. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  ξέρει!!».

 

Παρόντες από τον Δήμο Βύρωνα ήταν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Αγγέλης, οι αντιδήμαρχοι Μιχάλης Καραγιάννης, Δημήτρης Κόκκαλης και Γιάννης Μαυρίκης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Χρήστος Γώγος, Μίλτος Μπαντής και Παναγιώτης Κόνσουλας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Κορρές, Ιουλία Κιούπη και Γιώργος Ντόβολος, ο πρώην δήμαρχος Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρόεδρος του Αθηναϊκού Γιώργος Φλαμπούρης και άλλοι τέως πρόεδροι όπως ο Δημήτρης Καραγκούνης και παράγοντες του Συλλόγου. Επίσης, παρόντες ήταν ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ο Γιώργος Πάντζας που εκπροσώπησε την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, ο πρώην δήμαρχος Αιγάλεω Δημήτρης Καλογερόπουλος κ.α.

 

 

*Οι φωτογραφίες είναι του Φλοράν Σελάυ, αρχισυντάκτη της εφημερίδας «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Διαβάστηκε 280 φορές
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πολιτιστικο Σωματειο «οι κορυφαιοι»

Ποιοι Ειμαστε

Το mcnews.gr είναι ένα site, που φιλοδοξεί να δώσει στους αναγνώστες του αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση, χωρίς υπερβολές, παραποιήσεις και σκοπιμότητες...

Διαβάστε περισσότερα